Heartstopper-acteur Sebastian Croft komt met ‘Queer was always here’ T-shirt

Opbrengst gaat naar goede lhbtq-doelen

Leestijd: < 1 min

Heartstopper-acteur Sebastian Croft heeft razendsnel 150.000 pond heeft binnengehaald voor een T-shirt met daarop twee zoenende dinosaurussen en de tekst ‘Queer was always here’. Dat T-shirt is nu opnieuw te koop, maar wees er snel bij. Z’n winkeltje sluit op woensdag 14 september alweer, dus doe nú je bestelling!

Eerder deze zomer ontwierp Sebastian Croft samen met kunstenaar Kieran Blakey en Everpress een wit T-shirt met daarop de afbeelding van een dinopaartje met daarbij de tekst ‘Queer was always here’. Ze haalden maar liefst 150.000 op met de verkoop van de shirts en dat geld ging naar de goede lhbtq-doelen Rainbow Railroad en Choose Love.

Queer in de natuur

“Queer zijn wordt nog vaak gezien als iemands eigen keuze of het wordt afgedaan als een trend. Maar dat klopt niet: queer zijn komt overal voor in de natuur”, aldus Croft bij de initiële release van het T-shirt.

“Omdat er veel gay verhalen uit de geschiedenis zijn verdwenen, vergeten we soms gemakkelijk hoe lang we hier al zijn. Met dit T-shirt wil ik mensen eraan herinneren dat queer zijn er niet alleen altijd is geweest in de menselijke geschiedenis, maar bijna zeker ouder is dan ons.”

Bestellen

Het T-shirt is te bestellen via Everpress.com en kost 28 pond, er is ook een variant met organische stof voor die prijs. Een longsleeve kost 30 pond. Bestellen kan tot woensdagavond laat.

Powered by Labrador CMS