Heartstopper: acteur Kit Connor deelt coming-outverhaal van kijker

De Netflix-serie is een voorbeeld voor velen

Leestijd: < 1 min

“Dit is precies waarom we deze serie wilden maken.” Dat zegt acteur Kit Connor in een reactie op het verhaal van een kijker van de hartverwarmende serie over de liefde tussen twee scholieren. Die kijker durfde daardoor zelf ook uit de kast te komen.

Vorige week ging Heartstopper in première op Netflix, een nieuwe serie over een groep scholieren en hun vrienden. De hoofdpersonages zijn Nick Nelson (een rol van Kit Connor) en Charlie Spring (gespeeld door Joe Locke), die bevriend met elkaar raken waarna er iets moois opbloeit tussen de twee.

Zoet en heerlijk

De toon van de serie is zoet, maar heerlijk, zo schreven we vorige week al in een recensie van Heartstopper. In een interview met de cast, dat in de komende editie van Winq is te lezen, zegt Connor dat de serie positieve verhalen laat zien over lhbtq’s die andere mensen kunnen helpen, bijvoorbeeld bij hun coming-out.

Hij vertelt onder meer: “Sebastian Croft, die een van de bad guys speelt in de serie, zei tegen mij dat een van de scènes heel geschikt is om aan je ouders te laten zien als je worstelt met je coming-out. Ik voelde me vereerd omdat ik in die scène te zien ben. Dat ik daarmee het leven van iemand daadwerkelijk kan veranderen, daarvoor ben ik heel erg dankbaar.”

Coming-out

En laat dat nu juist hetgeen zijn dat er is gebeurd. Afgelopen vrijdag deelde Connor een bericht van een kijker, die de coming-out-scène van Nick heeft aangegrepen om zijn ouders te vertellen dat hij gay is. En dat is precies waarom ze de serie hebben willen maken, schrijft de acteur in een reactie op het bericht.

De acht afleveringen van Heartstopper zijn hier te zien op Netflix.

Powered by Labrador CMS