happy couple

Bradley (links) en Stefan

Happy Couple: “Voor Bradley had ik 4,5 jaar een relatie met een meisje”

In de rubriek Happy Couple: Bradley en Stefan

Bradley Braafhart (links) en Stefan
Leestijd: 4 min

Bradley (25) is leraar en YouTuber, Stefan (28) is floormanager bij Distrikt Nørrebro. Ze ontmoetten elkaar op Tinder en hebben bijna een jaar gedatet voordat het 'officieel' werd. “Onze eerste Tindermatch hief ik op.”

Stefan: “We kennen elkaar van Tinder.”
Bradley: “Onze eerste match hief ik op. Ik dacht: hier zit niet veel in. Een paar maanden later matchten we opnieuw en raakten we alsnog aan de praat.”
Stefan: “Het gesprek was leuk, flirterig, maar van een date kwam het niet.”
Bradley: “Al snel verwaterde ons contact. Tot ik een paar maanden later naar een feestje ging in Groningen. Ik besloot Stefan een appje te sturen. We hebben iets gegeten en zijn daarna samen naar het feest gegaan.” 

“Voor Stefan is het zijn eerste relatie met een jongen”

Stroef begin

Bradley: “Vervolgens zagen we elkaar om de week. De ene keer reisde ik af naar Groningen, de andere keer kwam Stefan naar Amsterdam.”
Stefan: “Aan het begin verliep ons contact best stroef.”
Bradley: “We hebben een paar keer op het punt gestaan ermee te stoppen. Dat kwam onder meer doordat ik erg gesloten was.”
Stefan: “Het heeft bijna een jaar geduurd voordat ik Bradley officieel m’n vriend mocht noemen.”
Bradley: “Stefan wilde al veel eerder een relatie, maar ik was daar nog niet klaar voor.”
Stefan: “En ik was er op den duur kláár mee.”
Bradley: “Ik durfde me niet volledig over te geven.”
Stefan: “Achteraf gezien was ik misschien een beetje psycho. Ik appte Bradley iedere dag en was nogal jaloers. Als hij zonder mij op stap ging en niet direct op een appje reageerde terwijl ik zag dat hij online was, werd ik helemaal gek. Ik wilde 24/7 aandacht.”
Bradley: “Die ik je ook wel gaf, voor mijn gevoel. Ik was je niet expres aan het negeren.”
Stefan: “Het maakte me onzeker dat Bradley bekend is. Veel mensen kennen hem van YouTube, dat vond ik lastig. Als we uit gingen in Amsterdam kon ik hem zo twee uur kwijt zijn omdat-ie met de halve club stond bij te kletsen. Daarbij was de gayscene nog nieuw voor me.”
Bradley: “Dit is mijn eerste relatie, maar voor Stefan is het zijn eerste relatie met een jongen.”

Happy Couple Bradley Stefan
Happy Couple Bradley Stefan

“Wat een gezeik!”

Bradley: “Stefans grootste minpunt is dat hij heel agressief uit de hoek kan komen. Doe eens rustig man, denk ik soms.”
Stefan: “Dat gebeurt alleen tijdens het gamen hè, dat moet je er wel bij zeggen!”
Bradley: “Niet per se, het gebeurt wanneer je gefrustreerd bent. Jij kunt heel kut reageren op een doodnormale vraag. Maar je bent ook zorgzaam. En lief. Als een soort moedertje.”
Stefan: “Ik ben inderdaad lief. Zal ik bij jou ook beginnen met de minpunten?”
Bradley: “Kom maar op.”
Stefan: “Bradley is een enorme chaoot. En superrommelig. Dat maakt me zo gestrest. Maar hij is ook altijd vrolijk en brengt een superfijne energie met zich mee.”
Bradley: “Volgens mij vergeet je een belangrijk minpunt.”
Stefan: “…nagels bijten?”
Bradley: “Nee, dat ik je graag laat schrikken.”
Stefan: “Inderdaad! Dat maakt me een partij pissig.”
Bradley: “Stefan schrikt heel heftig, net Martien Meiland. Ik heb een compilatie van filmpjes waarin ik hem laat schrikken. Als ik me kut voel, kijk ik daarnaar en kan ik weer een beetje lachen.”

Happy Couple Bradley Stefan
Happy Couple Bradley Stefan

Bali of baby

Bradley: “Ik weet dat Stefan misschien kinderen wil. Voor mij hoeft het niet zo nodig. Het is als mannenstel best een proces. Adopteren, draagmoederschap; het is allemaal zo’n gedoe. Voor hetero’s is het volgens mij makkelijker.”
Stefan: “Ik sta er wel voor open. Ik denk dat ik een goede vader zou zijn.”
Bradley: “Dat denk ik ook wel.”
Stefan: “Ik weet niet zo goed wat de opties zijn voor een homostel, maar het lijkt me mooi als ik de biologische vader van het kind kan zijn.”
Bradley: “Komt jouw kinderwens niet meer voort uit het gevoel dat de maatschappij het van je verwacht? Je hebt je er duidelijk nog niet echt in verdiept.”
Stefan: “Wellicht, maar ik vind kinderen echt heel leuk. Ik heb voor Bradley 4,5 jaar een relatie gehad met een meisje. Met haar had ik het al voorzichtig over kinderen.”
Bradley: “We zijn nog zo jong. Doe mij maar een tripje naar Bali in plaats van die baby. Misschien dat ik er over een jaar of tien anders in sta, maar volgens mij zal ik er niet om rouwen als het er niet van komt.” 

Happy Couple Bradley Stefan
Happy Couple Bradley Stefan

Samen huilen

Stefan: “Het geheim van een gelukkige relatie is goede communicatie en daar zijn we steeds beter in geworden.”
Bradley: “Appen doen we bijna nooit meer. Wanneer we elkaar niet zien, praten we bijna uitsluitend via FaceTime. Soms maar twee minuten, maar dan zien we in ieder geval elkaars gezicht.”
Stefan: “We zijn steeds opener naar elkaar geworden. Een van mijn meest dierbare momenten met Bradley is de nacht dat we samen moesten huilen.”
Bradley: “We waren uit geweest en stonden buiten na te praten. Stefan voelde zich onzeker en ik vroeg hem of hij bang was mij kwijt te raken. Hij begon te huilen. Ik zei dat hij zich niet druk hoefde te maken, dat ik juist heel veel om hem geef. We knuffelden elkaar en uit het niets werden we bespuugd door twee mannen. Gelukkig lieten ze ons daarna met rust, maar ik barstte in tranen uit van de schrik. Het was een kwetsbaar moment.”
Stefan: “Daarvoor hadden we elkaar nog nooit zien huilen. Een heftige gebeurtenis, maar wel een die ons dichter bij elkaar bracht.”

Beeld: Jasper Koekoek

Powered by Labrador CMS