Grootste Antwerp Pride ooit: 140.000 mensen liepen mee

Bekijk hier een videoverslag

Leestijd: < 1 min

Afgelopen weekend stond Antwerpen in het teken van Pride. Tijdens de jaarlijkse parade liepen zo’n 140.000 duizend deelnemers en 74 delegaties door de straten van de stad. Het thema was ‘Braveolution’. Voor het eerst liep het leger mee, dit jaar. Bekijk hier een videoverslag.

Waren er vorig jaar nog 65 delegaties te zien tijdens de Antwerp Pride Parade, dit jaar is dat aantal gegroeid naar 74. En in 2022 liepen er 125.00 deelnemers mee, dit jaar waren dat er 140.000, een record.

Brave space

Het thema van Antwerp Pride was dit jaar ‘Braveolution’. Wilfried Eetezonne van de organisatie vertelt aan VRT Nieuws dat ze van heel Antwerpen een ‘Brave Space’ wilden maken. “Een plek waar iedereen zich gesteund voelt door de maatschappij. Zo voelen ze zich gesterkt om een eigen stem te ontwikkelen.”

Bedrijfswereld

Dit jaar deed voor het eerst het leger mee. Ook Proximus, De Lijn, Brussels Airlines en SD Worx waren voor het eerst te zien. Hierover zegt Eetezonne: “In de bedrijfswereld groeit de bewustwording duidelijk. We zijn blij dat zij onze boodschap ook belangrijk vinden. Andere nieuwe verenigingen vinden ook hun weg naar ons. Zo deden de Pink Devils - de voetbalclub van onze gemeenschap - voor het eerst mee dit jaar." 

Powered by Labrador CMS