Winnen

Gratis naar Yuli, het Cubaanse antwoord op Billy Elliot

Maak via Winq kans op 2 kaarten

Leestijd: < 1 min

In Yuli, het Cubaanse antwoord op Billy Elliot, volgen we de rebelse Carlos, die onverwachts wordt gegrepen door de wereld van dans. De film is vanaf 13 juni te zien in de bioscoop. Via Winq maak je kans op 2x2 bioscooptickets, inclusief een maandabonnement op CineMember, waar twee eerdere films van Icíar Bollaín te zien zijn.

Cuba, jaren jachtig. De rebelse Carlos – liefkozend Yuli genoemd door zijn vader – heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba.

Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste danser van kleur ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Winnen

Via Winq.nl maak je kans op 2x bioscoopkaarten voor Yuli, inclusief een maandabonnement op CineMember.nl. CineMember biedt je onbeperkt toegang tot meer dan 500 (inter)nationale prijswinnende kwaliteitsfilms voor maar €9,99 per maand. Je kijkt CineMember overal: op je tablet, smartphone, computer óf je televisie. Naast de twee eerdere films van Icíar Bollaín (El Olivo & Tambien la Lluvia) vind je er een mooie selectie aan LGBTQ-films! Vul het formulier hieronder in om kans te maken.

Powered by Labrador CMS