Georgina the Honest Vocal Coach over Europapa van Joost Klein

Georgina the Honest Vocal Coach luistert naar ‘Europapa’: “Dit is typisch zo’n lied dat je fantastisch vindt of haat”

"Als dit wint, moeten we hier dan een heel jaar naar luisteren?!?"

Leestijd: 1 min

We hebben er even op moeten wachten, maar ein-de-lijk heeft onze favoriete vocal coach Georgina een filmpje opgenomen waarin te zien is hoe ze voor het eerst luistert naar ‘Europapa’ van Joost Klein. Ze gaat er blind in, wat vindt ze ervan? “Dat is een bijzondere snor!”

Het eerste wat Georgina opvalt: dat er zoveel uptempo dance-nummers meedoen aan het Eurovisie Songfestival, dit jaar. En aanvankelijk weet ze nog niet of ze dit wel leuk gaat vinden. “Is het niet een beete te silly allemaal? Waarom denken mijn volgers massaal dat dit gaat winnen? De tekst stelt in ieder geval niet veel voor.”

i'm not getting it

Maar goed, dat is slechts het begin. Draait Georgina nog bij? Ze vermoedt na het lezen van het tweede couplet dat er wellicht nog een diepere betekenis schuilt achter de tekst van ‘Europapa’, of misschien wel een dubbele laag. “But I’m not getting it.” 

Ineens schiet Georgina iets te binnen: het lied doet haar herinneren aan een ander liedje waarbij een dansje hoort. De titel kan ze zich niet herinneren (het is Psy’s ‘Gangnam Style). Ze noemt ‘Europapa’ vervolgens een lied dat een typische ‘love or hate song’ is. Maar dat het gaat winnen? Dat zal haar ten zeerste verbazen. “Een lied heeft een tekst nodig die ergens over gaat, maar dit is zo simplistisch.” En dan: “Stel dat dit wint, dan moeten we hier straks twaalf maanden naar luisteren. Wat vind je daarvan?”

eindelijk heeft ze het door 

Al met al vindt ze het toch wel grappig. En ineens, als het ballad-einde in zicht komt, ziet ze het: “Er is toch een diepere laag. Dit is zo verdrietig! Die brandende foto op het einde, dat is zo mooi. ‘Europapa’ is een eerbetoon aan Joosts overleden vader!” Maar of die boodschap ook overkomt op het Eurovisie-podium? Dat vraagt ze zich af…

Afijn, Georgina the Honest Vocal Coach is niet altijd zo, eh, zurig. Daarom laten we je ook haar reactievideo’s op de Belgische Mustii, de Britse Olly Alexander en de Zwitserse Nemo zien.

Powered by Labrador CMS