Stemadvies

Geen idee waarop je moet stemmen? Kijk op RainbowVote

Rainbowvote is de lhbt-kieswijzer die je helpt een keuze te maken

Leestijd: < 1 min

De Gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op woensdag 21 maart mogen alle Nederlanders stemmen. Maar op welke partij en op wie? Rainbowvote is de lhbt-kieswijzer die je daar eventueel bij kan helpen.

Rainbowvote is een initiatief van COC Nederland, de ledenverenigingen van het COC en kenniscentrum Movisie. Volgens de initiatiefnemers speelt bij tweederde van de stemmers die homo zijn (of een andere letter uit het welbekende rijtje) mee hoe partijen omgaan met kwesties op het gebied van homoseksualiteit, gelijke rechten, et cetera. Regenboogkwesties dus.

322 partijen
Dit jaar heeft een recordaantal van 322 partijen zich aangemeld op Rainbowvote.nu, dat is bijna veertig procent meer dan in 2014. De deelnemende partijen zijn verkiesbaar in 126 gemeenten, tegenover 91 in 2014.

Op Rainbowvote presenteren partijen hun standpunten over emancipatie, wat ze de afgelopen jaren hebben bereikt en wat de plannen zijn voor de komende periode. Ook stellen de partijen hun zogeheten regenboogkandidaten aan je voor.

Simpel
De werkwijze is simpel: klik op de beginletter van de naam van je gemeente, kijk of die er tussen staat en laat je informeren over zaken als veiligheid op straat of acceptatie op school, over politie-inzet of het in stand houden van ontmoetingsplaatsen voor mannen, enzovoort.

Kijk nu op Rainbowvote.nu.

Powered by Labrador CMS