Gary en Stewart gaan viraal met hun 39-jarige love story

Bekijk hier de ontroerende beelden

Leestijd: < 1 min

Stewart en Gary ontmoetten elkaar 39 jaar geleden en sindsdien zijn ze een koppel. Ze vertellen hun verhaal aan de makers van CuteMeetsNYC, een Instagram- en TikTokaccount waarin ze aan willekeurige voorbijgangers vragen of ze een stelletje zijn. Het levert in het geval van Gary en Stewart ontroerende beelden op…

De makers van CuteMeetsNYC gaan regelmatig de straat op in New York City om daar aan willekeurige voorbijgangers te vragen of ze een koppel zijn en wat hun liefdesverhaal is. In een van de nieuwste afleveringen staan Gary Williams en Stewart Bryer centraal. Die hebben elkaar in 1984 leren kennen bij een Rooms-Katholieke organisatie voor lhbtq’s.

Gelijke rechten voor iedereen

Op de vraag wat hun eerste indruk was van de ander, vertelt Stewart dat Gary ‘een van de mooiste mensen was die ik ooit had gezien’ en dat zijn moed een van zijn beste eigenschappen is. Gary reageert daarop door te zeggen hoe zorgzaam Stewart is.

Op de vraag waarnaar ze uitkijken in de nabij toekomst, zegt Gary: “We willen dat mensenrechten voor iedereen zullen opbloeien. Voor trans personen. Dat we die klus voltooien. In 1978 begon ik in Washington met demonsteren. We moeten vechten tegen de anti-transwetten, tegen anti-homowetten.”

Reacties

De video is miljoenen keren bekeken op TikTok. Er staan bijna 7.000 reacties onder. Deze bijvoorbeeld: “Ze willen een mooie en gelijkwaardige toekomst voor iedereen, niet alleen voor henzelf. Ze zijn mooi van buiten en van binnen.”  Maar ook: “Het ontgaat me nooit dat queer koppels, en met name de oudere koppels, altijd terughoudend zijn als ze worden aangesproken, om vervolgens hun opluchting te zien als ze merken dat ze veilig zijn.”

En tot slot: “Dit is het liefste dat ik ooit heb gezien op TikTok.”

Bron: Queerty

Powered by Labrador CMS