Gael Garcia Bernal speelt gay worstelaar in biopic Cassandro

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Acteur Gael Garcia Bernal is onherkenbaar in zijn vermomming als de gay worstelaar Cassandro. Diens echte naam luidde Saúl Armendáriz, maar hij stond bekend als ‘The Liberace of Lucha Libre’ of liever nog Cassandro. Aan hem is dus een film gewijd. Bekijk hier de trailer.

De met Oscars bekroonde documentairemaker Roger Ross Williams heeft een biopic gemaakt waarin het levensverhaal van Cassandro wordt verteld. Gael Garcia Bernal, zelf afkomstig uit Mexico, speelt Saúl Armendáriz, die in El Paso, Texas ter wereld kwam, vlakbij de Mexicaans-Amerikaanse grens. Hij verhuisde later naar Mexico om zijn droom waar te maken als worstelaar.

Larger than life

Aanvankelijk was Armendáriz bang dat hij zijn carrière gedag kon zeggen omdat hij gay was. Maar aangezien de worstelwereld draait om ‘larger than life’-personages, net als bij de Amerikaanse WWF, werd zijn homoseksualiteit zijn unique selling point in de macho wereld van het worstelen.

Armendáriz scoorde allerlei prijzen en nog altijd is de inmiddels 58-jarige worstelaar te vinden in het Mexicaanse worstelcircuit.

Documentaire

Zijn leven is nu verfilmd in de film Cassandro die binnenkort is te zien via Amazon Prime Video. Een trailer is er helaas nog niet, maar kijk hieronder naar de trailer van de documentaire die in 2018 is gemaakt over Armendáriz. De naam: Cassandro the Exotico!.

Powered by Labrador CMS