Fraaie plaatjes: Simon illustreert zijn leven met Patric

Leestijd: < 1 min

Simon Ip is illustrator. Hij legt alledaagse gebeurtenissen uit het leven met zijn vriend Patrick vast. Dat levert een serie fraaie plaatjes op. Bekijk hier zijn mooiste werk.

Simon Ip noemt zichzelf digitaal kunstenaar. Hij is in Canada geboren en woont in Kopenhagen. In 2019 maakte Simon een stedentrip naar Stockholm, waar Patric woonde. Inmiddels wonen ze samen in Kopenhagen.

Honderd dagen vol geluk

Tijdens de pandemie had Simon net als veel mensen niet veel omhanden. Hij besloot illustraties te maken waarop hij en Patric zelf te zien zijn in alledaagse gebeurtenissen. Hieruit ontstond een collectie die hij ‘Honderd dagen vol geluk’ heeft genoemd.

Met zijn werk wil Simon laten zien dat lhbtq’s net zo normaal zijn als heterokoppels. “Vaak zie je dat illustraties met lhbtq’s in de hoofdrol extreem geseksualiseerd zijn. Ik wil laten zien dat het ook anders kan.”

Divers

Toen Simon van Canada naar Denemarken verhuisde, kwam hij erachter dat Kopenhagen een stuk minder divers is dan zijn thuisland. Simon is van Chinese komaf en is blij dat hij ook nog kan laten zien hoe gewoon het is om een interraciale relatie te hebben.  “Het is voor mij belangrijk om mijn Chinese afkomst te laten zien, in combinatie met het feit dat ik openlijk homoseksueel ben.”

Simon heeft veel Instagram-volgers uit Taiwan, Hongkong, Zuid-Korea en de Filipijnen. “Met de komst van social media kan ik de hele wereld laten zien wie we zijn. Daar ben ik erg blij mee.”

Simon verzamelt zijn werk op zijn Instagram-account, hieronder een selectie. Ook heeft zijn werk een plek gevonden op zijn website.

Powered by Labrador CMS