Foto’s: zo zag de Taiwan Pride Parade 2020 eruit

In Taiwan is Pride groots gevierd

Leestijd: < 1 min

Als een van de weinige landen organiseerde Taiwan dit jaar een Pride Parade. Meer dan 130.000 mensen zagen hoe de Taiwanese lhbtq-gemeenschap zijn beste regenboogbeentje voor zette. Hier de mooiste foto’s.

De laatste jaren zet Taiwan grote stappen als het gaat om gelijkheid voor lhbtq’s. Het was in 2019 het eerste Aziatische land dat het huwelijk openstelde voor iedereen. Tijdens het jaarlijkse evenement waarbij stellen uit het leger tijdens een massabijeenkomst met elkaar trouwen, was er dat jaar ook een lesbisch stel van de partij. En Taiwanese politici geven openlijk hun steun aan de Pride Parade.

Op Facebook schreef de president van Taiwan, Tsai Ing-wen: “De sleutelwoorden van vandaag zijn liefde, verdraagzaamheid en een beter Taiwan. Laten we de schouders eronder zetten om deze woorden elke dag te laten gelden.”

In Taiwan speelt het coronavirus nauwelijks een rol. Er zijn 554 besmettingen bekend en er zijn zeven mensen overleden aan het virus. Het land is nooit in lockdown geweest en hierdoor is Taiwan Pride nu wereldwijd het grootste evenement op het gebied van lhbtq-rechten sinds de opmars van covid-19.

Hier de beelden!

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

op

Powered by Labrador CMS