Fotoboek: de wondere wereld van Amerika’s Queer Rodeo

Leestijd: < 1 min

Het Amerikaanse platteland wordt vaak gezien als conservatief en homofoob. Toch is er een bijzondere subcultuur ontstaan binnen de rodeo. Fotograaf Luke Gilford maakte een boek over de International Gay Rodeo Association en legde lhbtq cowboy- en cowgirl-gemeenschappen vast in het boek National Anthem: America’s Queer Rodeo.

Luke Gilford groeide op in Colorado, waar zijn vader lid was van de Professional Rodeo Cowboys Association, een instituut dat veelal wordt gezien als conservatief en homofoob. In zijn jonge jaren ontdekte Gilford de International Gay Rodeo Association (IGRA), waarna hij zelf ook lid werd van de rodeofamilie.

De IGRA biedt een veilige plek voor iedereen, of je nu cowboy, cowgirl of iets anders bent. Gender en kleur spelen er geen enkele rol. Er is een complete queer rodeocultuur ontstaan die door heel de VS educatieprogramma’s uitrolt, wedstrijden organiseert, en mogelijkheden creëert voor rodeoliefhebbers om hun talenten te verbeteren.

Gedurende drie jaar trok Gilford met zijn fotocamera door het land om deze diverse en telkens veranderende subcultuur vast te leggen. Hieruit is het boek National Anthem: America’s Queer Rodeo ontstaan. Het boek bevat 176 pagina’s en is verschenen op 15 december. Het is voor 60 dollar verkrijgbaar via Amazon.com.

Powered by Labrador CMS