Football Is For Everyone: NFL komt met allereerste Pride-collectie

Leestijd: < 1 min

In een tijd waarin tal van merken onder vuur liggen van conservatieven of worden geboycot omdat ze ‘iets’ met Pride doen, komt de Amerikaanse National Football League met hun allereerste Pride-collectie. Op de shirts staan teksten als ‘Football Is Love’. Ook is er een voetbal te zien in regenboogkleuren.

Net als het voetbal in Nederland is het Amerikaanse football een masculiene aangelegenheid waar lang niet iedereen zich veilig voelt. Juist daarom maakt de National Football League (NFL) nu een vuist tegen discriminatie en homofobie met een allereerste Pride-collectie, die bestaat uit tanktops, hoodies, petten, jassen en heuptassen (fanny packs).

Football Is Love

De kleding is voorzien van teksten als ‘Football Is For Everyone’, ‘Football Is Love’ en ‘Property Of Pride Dept’. Ook is er een voetbal te zien in regenboogkleuren. De NFL heeft voor deze collectie de bekende lhbtq ontwerper Humberto Léon in de arm genomen.

In een interview met Adage vertelt Léon: “Voetbal is een integraal onderdeel van het Amerikaanse leven en de NFL heeft laten zien dat het in staat is mensen samen te brengen. Om samen te juichen en samen te vieren.” Hij is trots op zijn Pride-collectie. “Ik groeide op in Los Angeles en ben Raiders-fan. Ik vind het heerlijk om nu te laten zien hoe trots ik ben op mijn geboortestad.”

Merken onder vuur

Eerder kwamen enkele NFL-teams al met Pride-achtige collecties. Zo brachten de San Francisco 49’ers een genderneutrale collectie uit in 2021. Maar het is de eerste keer dat een collectie door de hele breedte van de NFL wordt gedragen.

Dit jaar liggen veel merken onder vuur omdat ze zich positief uitspreken over Pride. Zo kwam Bud Light, een bier van Budweiser, met een blik waarop een trans vrouw te zien was, wat leidde tot een boycot. Ook winkelketen Target en kledingmerk North Face kregen haatreacties vanuit de conservatieve hoek. Heel stoer dus van NFL, dat ze hier lak aan hebben en de Pride-collectie op dit moment uitbrengen.

Video en collectie

Bekijk hier een campagnevideo van vorig jaar waarin NFL zich eerder uitsprak over inclusie, gevolgd door enkele beelden uit de nieuwe Pride-collectie.

Powered by Labrador CMS