Expositie: 25 organisaties en hun verhaal in de lhbtq-geschiedenis

Leestijd: < 1 min

History Happens Now is de naam van een expositie waarin 25 organisaties laten zien wat ze hebben gedaan voor de bevordering van lhbtq-rechten en -acceptatie in Nederland. Te zien vanaf 11 september in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam.

IHLIA LGBTI Heritage vertelt met haar archieven het verhaal van de lhbtiq+-gemeenschap. Ter introductie van de expositie History Happens Now schrijft de organisatie:

“Onze collecties zijn helaas nooit compleet. We missen de verhalen van het materiaal dat we niet hebben verzameld, maar ook die van individuen en organisaties die altijd worden onderbelicht. Vaak zijn dat de verhalen van initiatieven buiten de hoofdstad die op kleinere schaal een groot verschil maken op het gebied van lhbtiq+-emancipatie. 

Stel je voor dat we nu een tijdcapsule begraven die over twintig jaar weer opengaat, welke objecten die representatief zijn voor de Nederlandse lhbtiq+-gemeenschap treffen we dan aan? Wat willen we dat mensen zich herinneren over onze gemeenschap?”

Individuen en grassrootsinitiatieven

De tentoonstelling History Happens Now brengt individuen en grassrootsinitiatieven in kaart die vechten voor lhbtiq+-emancipatie in Nederland. Elke van de ongeveer 25 organisaties uit het hele land heeft met een eigen object bijgedragen aan de tentoonstelling en de bijbehorende catalogus. Al deze objecten samen vertellen het verhaal van de Nederlandse lhbtiq+-gemeenschap van nu en het werk dat vandaag de dag verricht wordt.

Opening: 11 september

De opening van de expositie is op 11 september om 17:30 tot 19:00 uur, met een gesprek onder leiding van Charlotte Pierik. Daarna is History Happens Now te zien tot en met 3 december 2023. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en te vinden op het IHLIA-plein in de OBA, Oosterdokskade 143 in Amsterdam.

Powered by Labrador CMS