Ex-hockeyer Pepijn kwam uit de kast. Nu vertelt hij zijn verhaal

Leestijd: < 1 min

Pepijn Keppel durfde pas uit de kast te komen nadat hij op zijn twintigste was gestopt als professioneel hockeyer. Hij schreef er een boek over, De laatste man. Tijdens de Boekenweek spreekt hij erover, in Stadsklooster Utrecht. Reserveer nu kaarten.

Ook Stadsklooster Utrecht viert de Boekenweek. Met het thema ‘Ik ben alles’ vieren ze daar de diversiteit van onze identiteit. Maar wat als je het gevoel hebt dat je niet mag zijn wie je bent? Het overkwam ex-hockeyer Pepijn Keppel. Hij schreef er een boek over: De laatste man. Bij het Stadsklooster gaat hij in gesprek over zijn verhaal. 

(On)veilig uit de kast komen

De laatste man is een verhaal over anders zijn, jezelf worden en losbreken; een verhaal waarmee velen zich kunnen identificeren. De ex-hockeyer durfde pas uit de kast te komen nadat hij op zijn twintigste de topsport had verlaten. Het boek verhaalt over Pepijns eenzame zoektocht naar zijn (seksuele) identiteit. Hoe is het hem uiteindelijk gelukt zijn identiteit onvoorwaardelijk te omarmen?

Over Pepijn Keppel

Pepijn Keppel (1996) is schrijver, milieuwetenschapper, journalist en sportcolumnist. Hij schrijft bijvoorbeeld voor Trouw en De Groene Amsterdammer

Lezing en gesprek in Stadsklooster Utrecht

Op 19 maart gaat Pepijn dieper in op zijn boek en thema’s als acceptatie van lhbtq-gemeenschap, (voor)oordelen in de (top)sport en worden wie je bent. Daarna is ruimte voor een gesprek met het publiek. Ook de Utrechtse boekhandel Savannay Bay is aanwezig en verzorgt zowel de boekverkoop als een signeersessie met Pepijn zelf natuurlijk. Kaartjes zijn te reserveren via de website van Stadsklooster Utrecht.

Over Stadsklooster Utrecht

Stadsklooster Utrecht; een magische plek met activiteiten op het snijvlak van cultuur en zingeving, middenin Lombok. Het programma is breed, van dans en zang tot theater en muziek. Met cultuur als middel proberen ze te verbinden en te bezinnen. 

Powered by Labrador CMS