Eurovisie Songfestival: zo denkt onze favoriete vocal coach over de winnaars

Wie vindt ze beter: Loreen of Duncan?

Leestijd: < 1 min

Daar is ze weer, Georgina the Honest Vocal Coach. Ze blijft nog even lekker hangen in het Eurovisie Songfestival, waar ze maar geen genoeg van kan krijgen. En wij ook niet, dus delen we hier haar commentaar op de laatste tien winnaars. Wie vindt ze de beste: onze eigen Duncan? Of toch Loreen’s ‘Euphoria’?

Georgina the Honest Vocal Coach neemt haar kijkers mee op een nostalgische trip terug in de tijd, als ze in haar video de tien meest recente winnnaars van het Eurovisie Songfestival bespreekt.

Wie zijn dit???

Ze begint in 2011, toen Azerbeidzjan won met een lied van Ell & Nikki, ‘Running Scared’. Georgina kan zich het lied totaal niet meer herinneren, en de vocalen vindt ze nogal matig. Ze is dan ook verbaasd dat Ell en Nikki überhaupt hebben gewonnen.

Daarna volgt een feest der herkenning: Loreen met ‘Euphoria’, waarmee Zweden won in 2012. Dit is waarschijnlijk een van de beste Songfestival-winnaars aller tijden, laat Georgina weten.

Favoriete lied ooit

Helaas lopen beeld en geluid niet helemaal synchroon in de video, valt op vanaf 2013. In dat jaar won Emmelie de Forest namens Denemarken met het lied ‘Only Teardrops’.

Wat Georgina’s favoriete Songfestivallied ooit is? Dat is nogal verrassend: ‘Rise Like a Phoenix’ van Conchita Wurst, waarmee ze in 2014 won voor Oostenrijk. Veel kijkers zien de act van ‘de vrouw met de baard’ nog altijd als een act, maar onze favoriete vocal coach prikt daar dwars doorheen. Ze prijst de manier waarop Conchita het podium op schreed, en de zang van Wurst.

Duncan of Loreen?

Georgina bespreekt ieder jaar, hier maken we een sprong naar 2019, het jaar waarin Duncan Laurence won namens Nederland met ‘Arcade’. Overtreft hij Loreens ‘Euphoria’? Of net niet? Bekijk hier in de video hieronder.

Powered by Labrador CMS