Ethan Hawke te zien in ‘antwoord op’ Brokeback Mountain

Leestijd: < 1 min

Wist je dat Pedro Almodóvar in de running was voor Brokeback Mountain? Nee, wij ook niet. De Spaanse regisseur komt binnenkort met wat hij een antwoord noemt op die film: een western met de titel Strange Way of Life, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Pedro Pascal en Ethan Hawke.

Pedro Almodóvar heeft een lange reeks filmtitels op zijn naam staan als scenarioschrijver, producent en regisseur, met bekende namen als Hable con Ella, La Mala Educacíon en Todo Sobre mi Madre.

Complete vrijheid

Eerder vertelde de 72-jarige Spanjaard dat hij was gevraagd voor de regie van Brokeback Mountain, maar hij vreesde dat hij niet de complete vrijheid en onafhankelijkheid kreeg die hij wilde. Daarom liet hij de film aan zich voorbij gaan en ging de regie naar Ang Lee.

Hij zei dat zijn versie van Brokeback Mountain meer lust en seks zou bevatten. “De relatie tussen de twee mannen is bijna dierlijk. Dat was onmogelijk goed in beeld te brengen omdat het nou eenmaal een Hollywood-film is. Je kunt die mannen niet de hele tijd met elkaar laten neuken.”

Strange Way of Life

Zijn nieuwe film, een korte western met de naam Strange Way of Life, ziet hij als een antwoord op Brokeback Mountain. Waar de film precies over gaat, wil Almodóvar nog niet zeggen, maar wel is bekend dat Ethan Hawke een sheriff speelt die Jake heet en Pedro Pascal is te zien als Silva, een scherpschutter die aan de andere kant van de woestijn woont.

In de film komen de twee na 25 jaar weer bij elkaar. “De een reist door de woestijn om de ander op te zoeken. Er volgt een confrontatie, maar het verhaal is heel intiem.” Of de film gaat over een gay romance? Dat houdt de regisseur in het midden. “Dat zou kunnen. Mannelijkheid is een van de thema’s van de film.”

Nog geen releasedatum

Het filmen begint in augustus, wanneer Strange Way of Life te zien zal zijn is nog niet bekend.

Bron: Attitude / Foto: Creative Commons

Powered by Labrador CMS