Priscilla, Queen of the Desert

Er komt een vervolg op Priscilla, Queen of the Desert – met de originele cast

Na dertig jaar is dit het perfecte moment, aldus de regisseur

Leestijd: 1 min

Guy Pearce, Hugo Weaving en Terence Stamp keren terug als Adam, Tick en Bernadette in een vervolg op The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, de veelgeprezen film uit 1994 over twee mannen en een trans vrouw die door Australië touren met hun uitzinnige dragshow. Dit heeft Stephen Elliott, de regisseur van het origineel, bekendgemaakt.

In een interview met The Guardian Australia vertelt Stephen Elliott dat hij bezig is met een vervolg op The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Zelf zal hij optreden als scenarioschrijver, producent en regisseur. Het script is inmiddels af en momenteel zijn onderhandelingen gaan de over de productie en de financiën.

perfecte moment 

Op de vraag waarom er dertig jaar zit tussen het origineel en het vervolg, zegt Elliott: “Mensen roepen al dertig jaar om een vervolg. En ineens besefte ik dat we allemaal oud worden. We raken mensen kwijt. En nu Trump er weer aan dreigt te komen, gaat alles weer de verkeerde kant op. Iemand vroeg: is dit niet het perfecte moment om een vervolg te maken? Daarop zei ik volmondig ja.” 

Elliott vertelt dat de origineel verder ging dan glitter en glamour, er zat ook diepgang in. Het vervolg is volgens hem ook meer dan ‘tits and feathers’. Hij vertelt ook dat de film zich deels in Australië afspeelt, maar ook daarbuiten. “Het wordt geen somber verhaal, het is behoorlijk extravagant. RuPaul mag wel gaan uitkijken.”

nog altijd populair

Het origineel uit 1994 veroverde de harten van velen en is nog steeds een van de meest genoemde lhbtiq+-titels op filmgebied. Onlangs bespraken we nog de documentaire uit 2015 over Priscilla, genaamd Between a Frock and a Hard Place. Wanneer het vervolg precies uitkomt, is nog niet bekend.

Lees ook:

Powered by Labrador CMS