Er komt een verfilming van de musical Everybody’s Talking About Jamie

Richard E Grant uit Game Of Thrones doet mee

Leestijd: < 1 min

Een registratie van de musicalversie van Everybody’s Talking About Jamie was eerder deze maand te zien in Pathé bioscopen door het hele land en de musical is volgend jaar te zien in Carré, Amsterdam. Intussen wordt ook hard gewerkt aan de verfilming van de bekende West End-musical.

Everybody’s Talking About Jamie gaat over een zestienjarige jongen die in Sheffield woont. Jamie voelt zich niet thuis in het stadje en hoort nergens bij. Hij is doodsbang voor de toekomst. Maar dan stapt hij vanuit de duisternis in de spotlights en is hij een sensatie als dragqueen. Gesteund door zijn moeder en zijn vrienden overwint Jamie vooroordelen en verslaat hij de pestkoppen om hem heen. Dat is in het kort het verhaal van de musical.

De musical ging van start in Sheffield, maar vertrok al snel naar het Londense West End. In 2018 was Everybody’s Talking About Jamie genomineerd voor vijf Olivier Awards. Het verhaal was geïnspireerd op een documentaire uit 2011 van de BBC, Jamie: Drag Queen at 16.

Loco Chanel
Er was al eens een filmregistratie van de musical te zien in Nederland, maar in oktober 2020 verschijnt er een daadwerkelijke film die op locatie is geschoten. Twentieth Century Fox heeft nu de eerste beelden naar buiten gebracht, waarop de nog onbekende acteur Max Harwood te zien is als Jamie en Richard E Grant (Game of Thrones) als Hugo, of Loco Chanel in drag.

De jongen uit de documentaire heet voluit Jamie Campbell. Hij vertelt: “Het enige dat ik aanvankelijk wilde, was naar mijn schoolgala gaan in een jurk. Daarop volgde die documentaire over mij, wat leidde tot een West End-musical. En nu komt er een film! Dat is ongelooflijk en had ik nooit durven dromen.”

Showtrailer
Hier de showtrailer van de musical. Van de film zijn nog geen beelden naar buiten gebracht, op de bovenstaande foto na.

Powered by Labrador CMS