Er komt een film over Candy Darling, de muze van Andy Warhol

Leestijd: < 1 min

Candy Darling was een van de prominente figuren uit de eclectische entourage van Andy Warhol. De kunstenaar had een keur aan kleurrijke types om zich heen verzameld die hij liet figureren in zijn Pop Art. Candy Darling was een van de eerste bekende transgender personen. Haar leven wordt nu verfilmd, met in de hoofdrol Hari Nef.

Hari Nef was eerder te zien in de serie Transparent, over een gezin dat bestond uit gescheiden ouders en drie volwassen kinderen en waarvan de vader op het punt stond om in transitie te gaan. De scenarioschrijver van Transparent was Stephanie Kornick, die nu ook het script heeft geschreven voor de biopic over Candy Darling. 

Prominent figuur

Die film gaat over de jeugdjaren van Candy Darling op Long Island en de periode die daarop volgde en waarin zij uitgroeide tot een prominent figuur in de kunst- en theaterscene van New York City. Darling was te zien in tal van films van Andy Warhol en op zijn fotokunstwerken.

De eerste plannen voor de film werden bekend in 2019. Nu komt daar het nieuws bij over de hoofdrol van Hari Nef. In een statement heeft zij gezegd dat het haar droom is om in de huid te kruipen van Candy Darling. Nef, zelf trans, zei hierover: “Candy overbrugde de kloof tussen haar dromen en een realiteit die zich tegen haar had kunnen keren: ze was een transseksuele glamourvrouw en indie-icoon en regeerde over Warhols Manhattan en Nixons Amerika. Ze wilde boven alles serieus genomen worden als actrice. Ze leerde meisjes zoals ik hoe ze moesten dromen, misschien zelfs hoe ze moesten zijn. Zij is de blauwdruk.”

‘Walk On the Wildside’

In de voorbereiding op haar rol heeft Nef theaterarchieven doorgespit en de scripts bekeken van toneelstukken waarin Candy Darling meespeelde. Ook bekeek ze de Warhol-films Revolt en Flesh, waarin Darling is te zien. De naam Candy kwam tevens voor in Lou Reeds ‘Walk On the Wildside’, wat een directe verwijzing is naar Candy Darling.

Hoe de film gaat heten en wanneer deze uitkomt, is nog niet bekend.

Powered by Labrador CMS