Enfant terrible: Seks, drugs en bonje

Nu in de bioscoop

Leestijd: < 1 min

De Duitse biopic Enfant terrible volgt het leven en de carrière van regisseur Rainer Werner Fassbinder, onder meer bekend van zijn serie Berlin Alexanderplatz. Dat kenmerkte zich door radicale ideeën, hoog-oplopende ruzies en een hoop seks en drugs. 

Er zijn weinig cineasten die de enfant terrible-stempel meer verdienen dan Fassbinder. De nadruk ligt in de film op de jaren zeventig, waarin Fassbinder ambieerde een van de beste regisseurs aller tijden te worden.

Als de 22-jarige Rainer Werner Fassbinder het podium van een klein, progressief theater in München 1967 bestormt en  de productie in handen neemt, vermoedt niemand dat deze brutale jonge rebel één van de belangrijkste naoorlogse Duitse filmmakers zal worden. Scenarist, acteur maar bovenal regisseur. Ondanks vroege tegenslagen breken veel van zijn films uit op de meest gerenommeerde filmfestivals en polariseren zowel het publiek, critici als filmmakers. Zijn radicale opvattingen en zelfexploitatie, evenals zijn verlangen naar liefde, hebben hem tot een van de meest fascinerende filmregisseurs van deze tijd gemaakt. Hij overlijdt op 37-jarige leeftijd als gevolg van een overdosis drugs met alcohol.

De film maakte vorig jaar onderdeel uit van de officiële selectie in Cannes en is vanaf nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Powered by Labrador CMS