Ellie Lust maakt documentaire over anti-homogeweld

... en die heet: Ellie aan de verkeerde kant

Leestijd: < 1 min

De voormalige Amsterdamse politiewoordvoerder Ellie Lust gaat voor de AVROTROS een documentaire maken waarvoor ze in gesprek gaat met slachtoffers van anti-homogeweld. Ook spreekt ze met daders die zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie en geweld.

Ellie Lust sprak onder meer met een homoseksuele man van  26 jaar die nauwelijks nog over straat durft nadat hij met een honkbalknuppel in elkaar is geslagen.

Daarnaast wil Lust van mensen die geweld hebben gebruikt tegen homo’s, weten hoe zij tot hun daad zijn gekomen. De documentaire heet Ellie aan de verkeerde kant. Hierover vertelt ze: “Tijdens mijn jarenlange werk voor Roze in Blauw bleef ik mezelf deze vraag stellen: waarom zou je iemand die net even anders is dan jij moeten veroordelen?”

Onverdraagzaamheid
Ze kan niet bevatten waarom onverdraagzaamheid soms leidt tot geweld. “Op die vraag wil ik met deze documentaire nu eindelijk antwoord krijgen, want wat ik onverdraagzaam vind, is juist die onverdraagzaamheid van de ander. Dus wie is hier nu eigenlijk van de verkeerde kant?”

Ellie aan de verkeerde kant is te zien in de Pride-week, op maandag 29 juli om 21:15 uur op NPO3.

Powered by Labrador CMS