Eerste ‘gay love song’ in een Disney-serie: ‘In a Heartbeat’

Leestijd: < 1 min

In de ietwat wonderlijk getitelde Disney+-serie High School Musical: The Musical: The Series was voor het eerst in de Disney-geschiedenis een liefdeslied te horen en te zien waarin twee jongens elkaar de liefde bezongen. De vonken spatten er vanaf, want de acteurs Frankie A. Rodriguez en Joe Serafini zijn in het echt ook een setje.

High School Musical was ooit een film. Daar werd vervolgens een musical van gemaakt: High School Musical: The Musical. Die musical werd daarna weer verfilmd als serie, met als titel High School Musical: The Musical: The Series.

Carlos en Seb

In de meest recente aflevering is te zien hoe Carlos een liefdeslied zong voor zijn vriend Seb. In de aflevering komt Carlos net terug van een Spring Break-vakantie en Seb voelde zich een beetje in de steek gelaten. Hij vraagt zich af of Carlos en hij alleen maar een stel zijn omdat hij de enige andere scholier is die gay is.

Dat laat Carlos zich niet zomaar zeggen. Hij doet wat hij nu eenmaal moet doen in een musicalserie: hij zingt een lied om zijn liefde voor Seb te laten zien. Het lied heet ‘In a Heartbeat’ en hieronder is een fragment te zien.

Mijlpaal

Acteur Frankie A. Rodriguez noemt het een mijlpaal en vindt het heel belangrijk dat er nu een ‘same seks love song’ te zien is in een Disney-serie. “Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen”, vertelt hij. “Het is erg aangrijpend en ik hoop dat veel mensen hier iets aan hebben.”

In het echt zijn Rodriguez en Joe Serafini ook een stel. De liefde die je in beeld ziet, is dus echt. “Maar daar houdt de vergelijking ook wel op”, zegt Rodriguez. “In het echt zijn we heel anders dan onze personages. Joe is namelijk een enorme nerd.”

High School Musical: The Musical: The Series is te zien op Disney+. Elke vrijdag verschijnt een nieuwe aflevering.

Powered by Labrador CMS