Een podcast met Patsy en Edina, willen we dat?

Jennifer Saunders ziet het wel zitten

Leestijd: < 1 min

Sweetie! Darling! Jennifer Saunders zegt dat ze de door haar bedachte Ab Fab-personages Patsy Stone en Edina Monsoon mist. Ze denkt de hele tijd aan ze, en hoe de twee zouden omgaan met een lockdown. Nu zegt ze dat ze ‘waarschijnlijk’ terugkomen in een podcast. Goed idee of niet?

De laatste keer dat Patsy en Edina van zich lieten horen, was in 2016. Toen verscheen Absolutely Fabulous: The Movie. De eerste keer stamt alweer uit 1992, toen het eerste seizoen van Ab Fab van start ging. In totaal zijn er 39 afleveringen gemaakt, waaronder zeven specials.

Gastacteurs
De film was weliswaar een mooie afsluiting van een tijdperk, met een gigantische lijst aan gastacteurs die voorbijflitsten, van Joan Collins en Graham Norton tot Dame Edna en Stella McCartney. Volgens sommige critici was de lol er met die film ook wel een beetje af.

Toch zijn er nog altijd genoeg mensen die smeken om meer. Nog regelmatig organiseren mensen feestjes waar gezamenlijk oude Ab Fab-afleveringen worden vertoond (nu even niet), en de fanschare blijft groeien.

Zonder slapstick
Best een goed idee dus van Jennifer Saunders, om samen met Joanna Lumley weer als Edina en Patsy uit de coulissen te treden. Maar een podcast? Dat is natuurlijk heel iets anders dan een tv-serie of een film. Maar wellicht werkt het prima en kunnen de twee ook zonder zichtbare slapstick mensen aan het lachen maken.

In een interview met The Times zei de inmiddels 62-jarige Jennifer Saunders: “Ik mis de personages van Absolutely Fabulous. Ik moet de hele tijd aan ze denken. Zo vraag ik me af hoe ze een lockdown zouden ervaren. Wat zou Patsy doen als ze de hele tijd binnen moet blijven, hoe houdt ze zichzelf in leven?”

Samen in quarantaine
Dat wil iedereen natuurlijk wel weten. Dus kom maar door met die podcast. Hopelijk zitten de twee wel samen in quarantaine, anders wordt het net een telefoongesprek…

Powered by Labrador CMS