Binnenkort op Netflix:

Een eigen show voor Drag Race’s Alyssa Edwards

Leestijd: < 1 min

Netflix komt met een docusoap met als middelpunt Alyssa Edwards, kandidaat in het vijfde seizoen van RuPaul’s Drag Race. De titel: Dancing Queen.

Acht afleveringen lang is te zien hoe Justin Johnson zijn leven als Alyssa Edwards vormgeeft in zang, dans en met heel veel humor. Netflix omschrijft de serie met de titel Dancing Queen als hilarisch maar ook ontroerend.

Huwelijk
Centraal staat de Beyond Belief Dance Company, die Alyssa Edwards heeft opgericht in haar woonplaats Mesquite in Texas. Te zien is hoe ze een klasje jonge dansers begeleidt. Ook krijgt de kijker een kijk achter de schermen van het leven van Alyssa / Justin. Zo was Alyssa bijvoorbeeld ambtenaar bij een huwelijk van een homostel. Die beelden zullen ook te zien zijn in Dancing Queen.

Dancing Queen wordt geproduceerd door World of Wonder, dat ook verantwoordelijk is voor RuPaul’s Drag Race. De pilot van Dancing Queen was twee jaar geleden al gemaakt, maar door het overlijden van Justins moeder is de show tijdelijk on hold gezet.

Nog meer shows
Er zijn meerdere shows met of rond RuPaul in de maak. Zelf is RuPaul druk bezig met de voorbereidingen van een dagelijkse talkshow, die vanaf najaar 2019 te zien zal zijn.

Verder werkt Ru aan een comedyserie voor Netflix met de naam AJ and the Queen. Dan is er Hulu, een zender die werkt aan een serie met de naam Queen, over de beginjaren van RuPaul in New York. Die gaat over de periode waarin RuPaul uitgroeide van een clubkid tot een gay icoon en een drag superstar.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS