Duitse voetballers steunen gay collega’s in nieuwe campagne

"Jullie kunnen op ons rekenen"

Leestijd: < 1 min

Ruim 800 Duitse voetballers werken mee aan een campagne van het voetbalmagazine 11 Freunde waarin ze hun steun uitspreken voor homoseksuele spelers. Dit om een vuist te maken tegen homofobie in de voetbalwereld.

De nieuwste editie van 11 Freunde heeft een serie verschillende covers, waarop telkens een andere prominente voetbalspeler een bord omhoog houdt met de tekst: “Ihr könnt auf uns zählen!”, wat zoveel betekent als ‘u kunt op ons rekenen’.

Onder de voetballers bevinden zich Bundesliga-spelers als Max Kruse en Christopher Trimmel van Union Berlin, Dedryck Boyata en Niklas Stark van Hertha Berlin, Sebastian Ohlsson van St. Pauli en de Duitse internationale doelman Almuth Schult.

Geen openlijk homoseksuele profvoetballers
Ook in Duitsland is er nog altijd geen openlijk homoseksuele speler in het profvoetbal, bij de heren. "De angst om aangevallen of uitgesloten te worden of om iemands carrière als profvoetballer in gevaar te brengen is blijkbaar nog zo groot dat homo-voetballers nog steeds denken dat ze hun seksualiteit moeten verbergen." Dit was de tekst van een tweet, die werd gedeeld door verschillende mensen uit de voetbalwereld.

De campagne is overigens niet bedoeld om voetballers te dwingen om uit de kast te komen, wel om ze een hart onder de riem te steken. Union Berlin-spits Max Kruse zei hierover: “Ik heb uiteraard begrip voor collega’s die hun geaardheid liever voor zichzelf houden. Maar als een van mijn teamgenoten uit de kast zou komen, zal ik hem beschermen tegen alle idioten.”

Hier vind je meer over de campagne.

Bron: OUTtv

Powered by Labrador CMS