Zijn wraak is zoet

Dramadocent zet homofobe moeder betaald. Letterlijk

Leestijd: < 1 min

Een meisje wilde graag naar toneelles. Maar toen haar moeder erachter kwam dat de docent gay was, leek haar dit geen goed idee. Ze schreef hem een brief, maar de docent liet het er niet bij zitten en gaf de moeder een koekje van eigen deeg.

Nadat een vrouw uit Amerika haar dochtertje naar de Talking Props Theater School had gestuurd vanwege hun goede reputatie, ging ze een gesprek aan met de dramadocent, Michael Neri. Al snel bleek dat die gay was, en bij thuiskomst schreef de moeder hem een bericht via Facebook.

Cursusgeld
Ze zei dat ze naar een andere theaterschool op zoek ging vanwege het feit dat Neri gay was. Dat kon ze nu eenmaal niet rijmen met haar Christelijke geloof. Haar kinderen mochten niet worden blootgesteld aan ‘onconventionele ideeën’ en ze vindt dat mannen alleen met vrouwen kunnen trouwen. En of hij het al betaalde cursusgeld even terug wil storten.

Iedereen gelijk
Michael Neri besloot een lang antwoord terug te sturen. Hij schrijft dat hij zeer teleurgesteld is: “Ik ben trots op mijn studenten omdat ze anderen respecteren en liefhebben, voor hen is iedereen gelijk. Voor zover ik weet heeft mijn homoseksualiteit op geen enkele manier effect op hoe ik lesgeef, net zoals een dokter die je kinderen behandelt als ze ziek zijn. Ik weet zeker dat de gezondheid van je kinderen belangrijk voor je is. Dus als er eentje in het ziekenhuis belandt, ga je ook niet eerst vragen of de dokter misschien homo is.”

Hij vervolgt: “Ik wens je veel succes bij het zoeken van een andere theaterschool die bij je geloof past. Al weet ik uit ervaring dat theater zonder gays zo’n beetje hetzelfde is als koken zonder kruiden.”

Gedoneerd
Hierna haalt Neri nog een Bijbeltekst aan en schrijft hij tot slot: “Helaas kan ik je het geld niet teruggeven, maar maak je geen zorgen, het bedrag is gedoneerd aan StoneWall, een LHBTQ-belangenorganisatie. Regards, Michael.”

Bron: Queerty / Beeld: Michael Neri's FB

Powered by Labrador CMS