Drag Race-kandidaat Chi Chi DeVayne (34) overleden

Leestijd: < 1 min

Chi Chi DeVayne is donderdag plotseling overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dit heeft haar familie bekendgemaakt. Chi Chi – echte naam Zavion Davenport – was kandidaat in het achtste seizoen van RuPaul’s Drag Race, waar ze vierde werd. Ook deed ze mee aan het derde All Stars-seizoen, daar werd ze achtste.

Chi Chi DeVayne woonde in Shreveport, Louisiana. In juli ging ze naar het ziekenhuis vanwege veronderstelde nierproblemen. Ook was ze kortademig en had ze last van een hoge bloeddruk. Enkele dagen later werd ze uit het ziekenhuis ontslagen, maar eerder deze week liet ze in een video op Instagram weten dat het slechter met haar ging.

Zeldzame huidziekte
Ook vertelde ze dat ze de diagnose longontsteking had gekregen. Chi chi kreeg in 2018 de diagnose scleroderma, een zeldzame ziekte waardoor huid en weefsel verharden en verstrakken. Dit hield ze lang voor zich, omdat ze bang was voor kritiek van vrienden en fans, en om werk kwijt te raken.

Door deze diagnose raakte ze depressief: ze haatte hoe ze eruit zag, zo liet ze weten in een eerder bericht. Het is niet duidelijk of de longontsteking haar fataal is geworden of dat scleroderma daar ook een rol in heeft gespeeld.

Blijf dansen met de sterren
Verschillende Drag Race-concullega’s hebben gereageerd op het nieuws. Goede vriend Kennedy Davenport kan het nog niet geloven. “Mijn schat Zavion Michael Davenport, je hebt zo hard gevochten en ik ben zo trots op jou. Blijf dansen met de sterren, mijn engel.” Ook Bebe Zahara Benet en Alexis Mateo laten weten geschokt te zijn door het nieuws.

RuPaul zelf kwam met een statement waarin ze vertelde dat haar hart is gebroken. “Ik ben zo dankbaar dat we met zo’n prachtige, aardige ziel hebben mogen werken. Ze wordt ontzettend gemist, maar nooit vergeten.”

Een bericht gedeeld door (@rupaulsdragrace) op

Een bericht gedeeld door

Volg je ons al op Instagram?

Powered by Labrador CMS