Dr. Martens lanceert videoserie met queer activisten

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor Pride heeft modemerk Dr. Martens een campagne gelanceerd waarin queer activisten een platform krijgen. In een videoserie genaamd Pride Generations komen vooraanstaande lhbtq-personen aan het woord. Bekijk hier de eerste aflevering.

Dr. Martens worden al sinds de Stonewall Riots gedragen door activisten, wereldverbeteraars en kunstenaars. Generaties van dragers hebben DM's gebruikt voor een groot aantal redenen, van hun tijdloze esthetiek, queer coding of zelfs als een overgangsritueel. DM's blijven - tot op de dag van vandaag - een symbool van rebellie en opstandigheid. Niet zomaar een paar laarzen... Maar een deel van de queer cultuur, identiteit en geschiedenis.

Pride Generations is de eerste campagne van Dr. Martens met de talenten van Lady Phyll (mede-oprichter van UK Black Pride) en Lucia Blayke (oprichter London van London Trans+ Pride) in de eerste aflevering. In de aflevering bespreken ze hun belangrijke werk in het activisme, evenals hun persoonlijke achtergrond en de geschiedenis van hun organisaties.

Kia en Lee Soulja

In juni komen Kia (artieste en ex-moeder van het Huis van LaBaija) en Lee Soulja (oprichter en vader van het Huis van Soulja) aan het woord, die beiden hun geschiedenis met de ballroomscene delen - en ook de tragedie van degenen die verloren zijn gegaan aansnijden.

Dit jaar doneert Dr. Martens wereldwijd meer dan £200.000 aan goede lhbtq-doelen, waaronder akt in het Verenigd Koninkrijk, ReBit in Japan en Black Rainbow in Australië (naast vele anderen).

De afleveringen van Pride Generations zijn geregisseerd door de bekroonde filmmaker Jess Kohl en geproduceerd door PRETTYBIRD. Bekijk hieronder de eerste aflevering.

Powered by Labrador CMS