happy couple

Walther Verheij (links) en Rick Otten

“Door mijn burn-out zijn we dichter bij elkaar gekomen”

Walther en Rick vertellen over hun relatie.

Walther Verheij (links) en Rick Otten
Leestijd: 3 min

Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg en bloemist Walther Verheij en paraveterinair Rick Otten leerden elkaar kennen tijdens een gayfeest in Utrecht. Ze besloten de rest van de avond en dag met elkaar door te brengen en zijn inmiddels een aantal jaar verder en hebben samen een huis gekocht. Vandaag vertellen ze hun verhaal.

Walther: “Vijf jaar geleden was ik met een paar vrienden stappen in Utrecht. Het leek ons een leuk idee daarna door te gaan naar Scheveningen: uitbrakken op het strand. Diezelfde avond ontmoette ik Rick bij de toiletten. Een vriend van mij was met hem aan het praten en ik zag hem wel zitten. Ik besloot mezelf voor te stellen, maar dat liep op weinig uit. Later kwam ik Rick tegen op de dansvloer. Ik haalde al mijn dansmoves tevoorschijn en we zijn samen gaan dansen.”
Rick: “Dat was de eerste keer dat we elkaar zagen. Toen het feest bijna voorbij was, vroeg hij of ik mee wilde naar Scheveningen.”
Walther: “Hij meteen: ‘maar ik heb toch geen zwemkleren mee?’. Nou, gelukkig had ik zowel een zwembroek als korte broek meegenomen. Dus na veel praten, ging hij mee. Toen bleek dat er geen afterparty was in Utrecht en dat we uren op het station moesten wachten voordat de trein naar Scheveningen vertrok.”
Rick: “Mijn eigen vrienden waren inmiddels vertrokken en ik had helemaal geen spullen mee.”
Walther: “Uiteindelijk gingen we met de eerste trein naar Scheveningen met mijn vrienden. We belandden al vrij snel op het strand en later werden we hand in hand wakker op het strand. Helemaal verbrand.”

“Ik wilde zeker weten dat Walther de ware was”

Rick: “Volgens mij was het ook echt meer dan dertig graden.”
Walther: “Mijn vrienden lagen op handdoeken naast ons.”
Rick: “Ik woonde toen nog bij mijn ouders in Breukelen en was uiteindelijk pas rond vijf uur thuis. Toen moest ik nog met mijn hele familie, inclusief oma, gourmetten. Ik voelde me echt zwaar kut.”
Walther: “Gelukkig bleven we daarna veel met elkaar appen en zijn we gaan daten. Ik had meteen het gevoel dat Rick bij mij hoorde. Ik val op iemand die goed gekleed is, er verzorgd uitziet. Dat zat allemaal goed. Daarnaast had hij een heel fijne energie om zich heen hangen.”
Rick: “Ik wilde vroeger altijd een relatie met iemand voor de rest van mijn leven. Dus ik moest zeker weten dat Walther de ware was. Walther is heel, hoe moet ik dat zeggen, stabiel. Hij heeft een fijne energie om zich heen hangen. Is realistisch, rustig. Dat past goed bij mij.”
Walther: “Uiteindelijk hebben we denk ik een half jaar met elkaar gedatet. We besloten elkaar al onze geheimen te vertellen, en toen we alles wisten, konden we de volgende stap zetten: een relatie.”

“Ik had er eerst meer moeite mee hem te vertrouwen”

Walther: “We werken fulltime, maar de weekenden zijn we bijna altijd samen.”
Rick: “We vinden het fijn doordeweeks lekker op de bank te zitten, tv te kijken.”
Walther: “Het is dan ook fijn dat we dezelfde series volgen op Netflix, haha.”
Rick: “Ik heb na mijn werk ook niet meer zo’n zin om nog iets te doen.”
Walther: “En ik ben ook gewoon huiselijk. Huisje, boompje beestje, dat vind ik prima. We hebben binnenkort een koophuis, er is al een hond, haha. Af en toe feesten vind ik wel leuk.”
Rick: “Maar dan moet ik je wel meesleuren.”
Walther: “We vertrouwen elkaar gelukkig genoeg, hij ligt 's avonds toch wel weer bij mij in bed. Rick gaat regematig met z'n vrienden stappen, daar had ik eerst wel meer moeite mee. Dat kwam door mijn burn-out, een half jaar geleden. Ik ben wat huiselijker geworden. Ik had altijd het gevoel dat ik alles perfect moest doen voor de mensen om me heen. Daardoor ben ik onderuit gegaan. Gelukkig was Rick er al die tijd voor mij, want ik heb heel erge dingen gedaan. Als hij bijvoorbeeld moest overwerken, dacht ik meteen dat hij vreemd was gegaan. Hij is daar heel goed mee omgegaan. Appte me als hij moest overwerken en we konden veel met elkaar praten.”

walther en rick met hond
Walther en Rick met hun hond

“Door mijn burn-out zijn we dichter bij elkaar gekomen”

Rick: “Er schijnt weer licht aan het einde van de tunnel.”
Walther: “Door die periode zijn we wel dichter bij elkaar gekomen. Om eruit te komen, moesten we eerlijk tegen elkaar zijn en alles tegen elkaar vertellen.”
Rick: “In die tijd heb je mij juist ook geholpen, door me te leren vaker nee te zeggen.”
Walther: “Het was een heel zware periode, maar we zijn er wel sterker door geworden.”
Rick: “Ik denk dat het geheim van een goede relatie is dat je elkaar voldoende ruimte geeft. Dat je veel samen doet, maar elkaar ook loslaat. Apart met vrienden afspreken, bijvoorbeeld.”
Walther: “Maar ook genoeg leuke dingen samen blijven doen. Dus als je elkaar het hele weekend niet ziet, toch een momentje samen proberen te plannen.”

Walther en Rick over tien jaar
Walther
: “We hebben nu een huis gekocht, ons volgende spaarplan is een bruiloft.”
Rick: “Als Walther mij ten huwelijk vraagt, wil ik binnen een jaar getrouwd zijn. Ik heb het niet zo op die eeuwige verlovingen.”
Walther: “En we willen een kindje, maar hoe we dat gaan doen weten we nog niet.”

Fotografie: Rick Otten 

Powered by Labrador CMS