Interview

Dolly Bellefleur: “Waylon, hang die hoed aan de wilgen”

Dit maakte Dolly van Waylons inzending

Leestijd: < 1 min

Het is inmiddels een vaste Songfestival-traditie: Dolly Bellefleur maakt haar eigen hertaling van de Nederlandse inzending. Deze keer met frisse tegenzin, want Waylon maakte het haar niet gemakkelijk. We vroegen haar wat ze vond van het lied. Scroll verder naar beneden en luister naar Dolly's remake: 'Femme Fatale'. 

Dolly Bellefleur: “Waylon, hang die hoed aan de wilgen”
Fotografie: Piek

Voor het vijfde jaar op rij heeft Dolly Bellefleur de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival hertaald. Vorig jaar maakte ze ‘Stap Uit Je Schaduw’ van O’G3ne's ‘Light and Shadows’. Deze keer is Waylon aan de beurt met ‘Outlaw In ‘Em’. Voor de video is een Dolly-pop gemaakt die helemaal losgaat op de ruige muziek.

Zeg eens heel eerlijk: wat vind je écht van het lied van Waylon?

"Ik sprong geen gat in de lucht toen bekend werd gemaakt dat Waylon ons land gaat vertegenwoordigen met 'Outlaw In 'Em'. Dat had twee redenen. Ik schrok me een hoedje omdat ik dacht: hoe ga ik in vredesnaam dit nummer hertalen en - niet te vergeten - zingen? Het is qua muziekstijl een behoorlijke ver-van-mijn-bed-show voor een Corry Brokken zoals ik. Maar het was uiteindelijk een heerlijke uitdaging en een feest om een ruige Dolly te ontdekken."

"Ten tweede vraag ik me af of Songfestival-liefhebbers op zo'n country rocksong zitten te wachten. Er zit voor mij niet echt een spannende opbouw in dit nummer. Maar wie weet? 'Calm After The Storm' werd in eerste instantie ook niet enthousiast ontvangen en bleek uiteindelijk een dark horse te zijn."

"Het is qua muziekstijl een behoorlijke ver-van-mijn-bed-show voor een Corry Brokken zoals ik"

Op de foto ben je helemaal kuntrie & western gestyled voor 'Femme Fatale'. Heb je nog stylingtips voor Waylon?

"Mijn belangrijkste tip: hang die hoed aan de wilgen. Hij heeft zo'n mooie kop met haar en ogen waarin je als publiek heerlijk kunt verdrinken. Doodzonde dat die nu grotendeels verborgen zitten onder zo'n ietwat gedateerde hoed."

Denk je dat hij kans maakt op een plek in de finale met 'Outlaw In 'Em'?

"De mallemolen van het Songfestival moet wel heel vreemd draaien als dat niet gaat lukken."

Wie zouden we volgend jaar eigenlijk moeten sturen?

"Ik zou het echt niet weten. Een trollenleger? Ik zou het in ieder geval verfrissend vinden als het een keer iets totaal anders wordt dan countrymuziek."

Zou je zelf willen meedoen aan het Eurovisie Songfestival? En met wat voor lied?

"Als kind droomde ik ervan dat ik Les Pays-Bas mocht vertegenwoordigen. Ik vrees dat dit niet meer gaat gebeuren. Wellicht in een volgend leven? En dan het liefst met een sensuele classy Bond-song als 'A Matter Of Time' waarmee Sennek hopelijk dit jaar hoge ogen zal gooien voor België."

Powered by Labrador CMS