Doe mee aan de enquête: doe jij aangifte na lhbtq-geweld?

Leestijd: < 1 min

Uit onderzoek blijkt dat hooguit tien procent van de slachtoffers van anti-lhbtq-geweld aangifte doet bij de politie. Waarom dat percentage zo laag is? Dat willen twee studenten van de Vrije Universiteit graag weten. Ze zijn daarom een enquête gestart met als doel de aangiftebereidheid te vergroten. Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van geweld? Doe dan mee.

Joy Veerman en Marit Hogervorst zijn bezig met het afronden van hun master Opsporingscriminologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen doen ze onderzoek naar de aangiftebereidheid onder slachtoffers van anti-lhbtq-geweld.

Aangifte doen is van groot belang

Uit onderzoek blijkt dat het percentage slachtoffers dat overgaat tot aangifte hooguit tien procent is. En dat terwijl het doen van aangifte het begin vormt van de gehele strafrechtketen, wat van groot belang is voor de kwaliteit van opsporing en vervolging.

Doe mee

Met hun onderzoek willen Veerman en Hogervorst bereiken dat meer slachtoffers aangifte doen. Hiertoe hebben ze een enquête samengesteld met een vragenlijst. Ben jij slachtoffer geworden van anti-lhbtq-geweld of ken jij iemand die hiermee te maken heeft gehad? Vul dan alsjeblieft de onderstaande enquête in of stuur deze door naar de betreffende persoon.

Dit is de link naar de enquête: https://vuamsterdam.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_bgzFu5yogL4UGfY

Coverbeeld: Istock

Powered by Labrador CMS