Dit zijn Tina Turners meest iconische looks – van 1964 tot 2019

Leestijd: < 1 min

Most Iconic Looks is een videoserie van Vogue waarin celebs terugblikken op een aantal iconische kledingmomenten uit hun carrière. Tina Turner kan dat helaas zelf niet meer doen, dus neemt redacteur Chioma Nnadi de kijker mee langs twaalf iconische looks van de Queen of Rock and Roll. Te beginnen in 1964, toen Tina’s carrière nog in de startblokken stond, om te eindigen bij de première van de musical over haar leven, in 2019.

Deze keer staat niet de muzikale carrière van Tina Turner centraal, maar haar modecarrière. Redacteur van Vogue Chioma Nnadi blikt terug en leidt de kijker langs Tina’s vele hoogtepunten, om te beginnen bij haar conservatieve uiterlijk in haar tijd bij The Ike & Tina Turner Revue, waarop het moment volgt dat Tina haar lange benen in de strijd gooit. 

Iconisch woekerende haardos

Chioma praat ook over Tina’s iconisch woekerende haardos, die de cover van haar hitalbum ‘Private Dancer’ sierde. Verder komen enkele samenwerkingen voorbij, waaronder die met Cher en Beyoncé.

Helaas kan Tina zelf niets meer zeggen over haar modehoogtepunten. Op 24 mei overleed ze in haar woonplaats Küsnacht in Zwitserland, op 83-jarige leeftijd. Maar het mooi om alles weer voorbij te zien komen. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS