Pink planner

Dit worden dé grote roze evenementen van 2022

Ook zo'n zin in een feestje?

Leestijd: < 1 min

Na twee jaar vrijwel zonder grote evenementen werd het hoog tijd om voor 2022 wat 'roze' feestjes op de planning te zetten. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

We kunnen zelf niet wachten om weer eens naar een leuk feestje te kunnen.

Dit artikel wordt regelmatig bijgewerkt.

18 juni: Roze Zaterdag Rotterdam

De editie in de havenstad stond oorspronkelijk gepland voor vorig jaar, maar door de coronacrisis werd het schema aangepast. Rotterdam Pride, organisator van de Roze Zaterdag in 2022, is blij. “We vonden het natuurlijk jammer dat we nog wat langer moesten wachten op ‘onze’ Roze Zaterdag, maar dit geeft ons ook extra tijd om een onvergetelijke editie te organiseren. Op 18 juni hopen we iedereen te ontvangen in Rotterdam voor Roze Zaterdag, en daar gaan we een geweldig evenement van maken”, aldus Bey Cil, executive director van Rotterdam Pride.
Meer info: rotterdam-pride.com

25 juni: Superball

Tijdens het grootste drag ball van Nederland nemen diverse drag houses het in Amsterdamse poptempel Paradiso tegen elkaar op in verschillende rondes (lip sync, dance-off en catwalk) om de titel House of Superball 2022. Inschrijven kan tot 31 januari via superballamsterdam@gmai.com
Meer info: superball-amsterdam.com

25 juni: PANNDORA Festival

Pann goes outdoor. Op 25 juni staat het Julianapark in Utrecht op z’n kop tijdens PANNDORA Festival met twee podia en een afterparty in TivoliVredenburg. De line-up is nog niet helemaal rond, maar bestaat nu al uit Nederlandse eerste queer rapgroep LIONSTORM, house-dj Kim Kaey en muzikaal duo Cece Noir met Jill Kleinjan.
Meer info: pann.nl 

20 juli: Roze Woensdag

Iedere derde woensdag van juli is Nijmegen dé roze regenboogstad van Nederland, want dan is het tijd voor Roze Woensdag! Met circa 300.000 bezoekers per jaar is het naast Pride Amsterdam en Roze Maandag één van de grootste lhbtq-evenementen van het land. Het doel van Stichting Roze Woensdag is het creëren van zichtbaarheid voor de lhbtq-gemeenschap en het bevorderen van het acceptatie, het hele jaar door.
Meer info: rozewoensdag.nl

25 juli: Roze Maandag Tilburg

Het hele jaar verkondigt Stichting Roze Maandag de boodschap voor acceptatie en diversiteit, met als hoogtepunt de Roze Maandag zelf. Dan is iedereen welkom in Tilburg om gelijkwaardigheid en acceptatie te vieren en zet heel Tilburg een roze bril op, om de wereld een beetje mooier te maken.
Meer info: rozemaandag.nl

27 - 30 juli: EuroGames Nijmegen

EuroGames Nijmegen wordt een inclusief sportevenement waarbij 19 verschillende sporten door zo'n 2.000 deelnemers worden uitgeoefend. Naast het sporten zijn er ook extra evenementen en een openbaar programma in regenboogstad Nijmegen.
Meer info: eurogames2022.eu

30 juli - 7 augustus: Pride Amsterdam

Hoe de Amsterdamse Pride er dit jaar uit gaat zien is nog niet bekend: er staan activiteiten als een Pride Walk, straatfeesten, een Open Air Cinema, de botenparade en een Closing Party op het programma. Later meer.
Meer info: pride.amsterdam

10 - 14 augustus: Antwerp Pride

Tijd voor de vijftiende editie! Aangezien het nog te onzeker is of er al dan niet grote evenementen kunnen plaatsvinden deze zomer, weten we nog niet of deze editie een afgeslankte versie worden, met of zonder een parade of festivals. Verwacht in ieder geval een rainbowvillage, een vervolg op het succesvolle Trail of Stories van vorig jaar en de Human Rights Friday.
Meer info: antwerppride.com

12 - 18 september: EuroPride in Belgrado

Dit jaar vindt EuroPride plaats in de Servische hoofdstad. In dit artikel lees je er alles over!
Meer info: prajd.rs

19 en 20 augustus: Pride Groningen

Het is zover, de eerste pride in Groningen komt eraan. In de derde week van augustus kleurt de stad in de kleuren van de regenboog. Met activiteiten als lezingen, exposities, events én uiteraard een parade op zaterdag. 
Meer info:pridegroningen.nl

28 augustus: Tropikali

Het openminded festival van de organisatoren van het relaxte Vondelparkfeest Rosario en het opzwepende Kalinichta moesten Tropikali vorig jaar helaas afblazen. Dit jaar waren ze op 12 juni terug op de NDSM-werf rondom het Noorderlicht Café. En daar blijft het niet bij, op 28 augustus doen ze het gewoon nog een keertje zodat jij opnieuw de hele dag kunt dansen, flirten en chillen op muziek uit alle hoeken van de wereld.
Meer info: tropikali.nl

 

Meer info over andere evenementen wordt toegevoegd wanneer deze beschikbaar is.

Powered by Labrador CMS