Dit was de eerste halve finale van Eurovisie – een recap van onze favoriete vocal coach

Wat vond Georgina van S10?

Leestijd: < 1 min

Georgina noemt zichzelf The Honest Vocal Coach en ze valt dan ook meteen maar heel eerlijk met de deur in huis: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2022 viel haar nogal tegen. In een video van ruim een kwartier neemt ze alle kandidaten door, en daarbij neemt ze geen blad voor de mond. Hier de video.

Om te beginnen is Georgina nogal gechoqueerd dat ‘de diva van Albanië’ niet door was. Ook het feit dat Oostenrijk weer naar huis kan, schiet bij Sjors in het verkeerde keelgat: het liedje was geweldig, maar de zangeres heeft het verknald.

Smutty

Dat Letland met hun suffe liedje vol seksverwijzingen niet door is, vond ze dan weer meer dan terecht. Haar oordeel over het lied: ‘Smutty’. Kroatië noemt ze een guilty pleasure, maar niet goed genoeg. Denemarken: ook terecht dat ze niet door zijn.

Dan door naar de optredens. Pas bij de derde kandidaat, Litouwen, bespeuren we iets van echt enthousiasme bij Georgina. Slovenië vond ze best aardig, terwijl hier op de bank werd gesproken over een ‘Love Boat-achtig slap disco-aftreksel’.

S10 krijgt een acht

Als achtste is S10 aan de beurt, met een lied dat langzaam onder Georgina’s huid is gaan zitten. “Aanvankelijk was ik niet zo zeker van, maar het lied is echt gaan groeien.” Wel bespeurde ze enige zenuwen bij S10 en gaf ze haar zang een acht.

En zo neemt Georgina alle zeventien kandidaten door. Bekijk hier de complete video.

Powered by Labrador CMS