Dit is de nieuwe Pride-collectie van Converse

Leestijd: < 1 min

Converse heeft de eerste designs bekendgemaakt van de Pride Collectie 2019. Voor het eerst is er ook een schoen in de kleuren van de transgendervlag: pastelroze, pastelblauw en wit. In totaal zijn er acht verschillende soorten Pride-schoenen van Converse.

Het Pride modeseizoen is geopend verklaard door Converse. De collectie van vorig jaar is volledig uitverkocht, op een aantal kindermaten na (want ja, Pride kinderschoenen hadden ze ook).

Vorig jaar was te zien hoe steeds meer merken Pride omarmen. Sommige merken puur uit commercieel gewin, maar er zijn ook steeds meer merken die (een deel van) de opbrengst schenken aan organisaties die zich inzetten voor de LHBTQ-gemeenschap. We maakten daar destijds het volgende overzicht van.

Hoeveel merken dit jaar uitpakken met regenboog- en andere kleuren? Tot dusver waren het er elk Pride-seizoen meer dan het jaar ervoor, dus dat belooft wat. Converse trapt in ieder geval af met een serie schoenen, die vooralsnog alleen via de Amerikaanse website verkrijgbaar zijn.

Dit jaar zijn de hoge Converse-schoenen, de Chuck Taylors genaamd, onder meer voorzien van zolen met regenboogkleuren. Een versie van de lage Converse-schoenen bevat de tekst ‘Yes to love’.

Een volwasssen schoen kost tachtig dollar, een kindermaat is zestig dollar. Het is nog niet bekend wanneer de schoenen verkrijgbaar zijn in Nederland.

Converse
Converse
Converse
Converse
Converse
Converse

op

Powered by Labrador CMS