Dit Instagram-account verandert conservatieve Republikeinen in dragqueens

Ron DeSantis = Rhonda Santy 🤣

Leestijd: < 1 min

Na het verbod op dragshows in de Amerikaanse staat Tennessee en de ‘Don’t Say Gay’-wetgeving in onder meer Florida neemt het Instagram-account RuPublicans op zoete manier wraak: hier veranderen conservatieve Republikeinen in prachtige dragqueens. “Ze verdienen het eigenlijk niet om er zo goed uit te zien.”

Conservatieve Republikeinen die openlijk anti-lhbtq zijn, krijgen wel een heel fraai podium toebedeeld. Op het Instagram-account RuPublicans, een verwijzing naar RuPaul’s Drag Race, zijn ze te zien als prachtige dragqueens.

Kunstmatige intelligentie

Met behulp van kunstmatige intelligentie, AI, genereert het account automatisch foto’s van Republikeinen in drag, van de leider van de Senaat Mitch McConnell tot Clarence Thomas, rechter binnen het Hooggerechtshof.

Wie er achter het RuPublicans-account zit, is niet bekend. In een recente Insta Story bedankt die persoon alle fans. “Dragartiesten hebben me vreugde gebracht, gelachen, oude wonden helpen helen en me toestemming gegeven om van mezelf te houden - en ik ben niet de enige."

Kunst, liefde, protest

“Drag is niet alleen lip-syncing for our lives; het is kunst, het is liefde en het is protest. Aan de machthebbers die onwaarheden verkondigen over ons, wil ik zeggen:  luister goed: we zijn hier, we zijn queer en we gaan nergens heen...

Dus ga zitten, stop met die onzin, pak wat popcorn en laat je verblinden door deze schoonheden. Beter nog, waarom trek je niet zelf een jurk aan en sluit je je aan bij de revolutie?”

Rhonda Santy en Rudy Garland

Het grappige is dat RuPublicans ook dragnamen verzint voor de geplaatste Republikeinen in drag. Zo wordt Ron DeSantis ‘Rhonda Santy’. Ook verzinnen ze minibio’s bij de foto’s, waarin bijvoorbeeld DeSantis’ obsessie voor Disneyland aan de orde komt. Ook leuk: Trumps voormalige advocaat Rudy Giuliani is nu Rudy Garland.

LGBT Nation berichtte over het account en grapte daarbij: “Ze verdienen het eigenlijk niet om er zo goed uit te zien.” Hieronder een greep uit het RePublicans-account.

Powered by Labrador CMS