Documentaire

Dit Franse stel zet zich in voor homo-vluchtelingen

Schrijnende situaties in kampen

Leestijd: < 1 min

In een minidocumentaire is te zien hoe een Frans homokoppel zich inzet voor homoseksuele vluchtelingen. De titel is veelzeggend: When Refugee Camps Are Full, Take One Home. Bekijk de docu hier.

Filmmaker Ted Willis heeft een documentaire uitgebracht van zeven minuten, waarin is te zien hoe schrijnend de situatie is voor vluchtelingen in Frankrijk. Hij leerde een Frans stel kennen, Christophe en Armand. Die konden het niet langer aanzien hoe met name lhbt+-vluchtelingen in gevaarlijke omstandigheden leefden. Dus namen ze een vluchteling in huis.

Couchsurfing
Willis kwam het koppel op het spoor toen hij zelf onderdak zocht via Couchsurfing.net. Armand en Christophe zagen met welke reden Willis naar Frankrijk wilde komen en boden hem daarom een slaapplaats aan.

De vluchteling die ze in huis namen heet Louis. Die vertelt wat hem allemaal is overkomen in een vluchtelingenkamp. Vaak zijn homoseksuele vluchtelingen hun eigen land juist ontvlucht vanwege hun geaardheid. Vervolgens worden ze in kampen opnieuw gediscrimineerd of aangevallen.

Op Out.com is een kort interview te lezen met Ted Willis. Hieronder de documentaire die hij maakte in Frankrijk.

Powered by Labrador CMS