Disney komt voor het eerst met gay romance in High School Musical-serie

Carlos vraagt Seb ten dans

Leestijd: < 1 min

Disney+ al ontdekt? Hier is een nieuwe serie te zien die is gebaseerd op de High School Musical-films uit de jaren nul. In de vijfde aflevering is voor het eerst een ontluikende romance te zien tussen twee jongens.

De serie heeft de ietwat ingewikkelde naam High School Musical: The Musical: The Series gekregen. Iedere vrijdag zijn nieuwe verwikkelingen rond de zingende scholieren te zien op Disney+.  Deze week wordt aflevering vijf uitgezonden.

Hierin is te zien hoe scholier Carlos (een rol van Frankie Rodriguez, zie foto) zijn crush Seb (gespeeld door Joe Serafini) als danspartner vraagt voor een gala. Seb stemt toe, maar is nerveus: hij vindt het een beetje eng om samen te dansen waar de hele school bij aanwezig is.

Will & Grace
Frankie Rodriguez hoopt dat de kijkers de boodschap meekrijgen dat je door jezelf te zijn uiteindelijk verder komt dan wanneer je probeert iemand anders te zijn, vertelde hij aan Gay Times. In het interview vertelt hij ook dat hij in zijn jeugd nauwelijks personages op tv zag met wie hij zich kon identificeren. “Pas met de komst van Will & Grace zag ik gay mannen op tv die gewoon hun leven leefden en dacht ik: zie, ze zijn net zo normaal als iedereen.”

Rodriguez benadrukt dat de homoseksualiteit van zijn personage Carlos in de serie een non-issue is. “De focus ligt op zijn talent, zijn dromen en met wat hij met zijn leven van plan is. Het is niet zo dat Disney homoseksualiteit eenmalig even aanstipt, het is een blijvend iets.”

Powered by Labrador CMS