Disney introduceert eerste gay-koppel in Star Wars Resistance

Leestijd: < 1 min

Oké, het zijn twee tekenfilmwezentjes, maar het is een begin: Flix en Orka uit Star Wars Resistance zijn verliefd en officieel een koppel. De fans van de animatieserie hadden al een vermoeden, nu hebben de makers het bevestigd in een podcast.

Athena Portillo, Justin Ridge en Brandon Auman werden tijdens een persdag geïnterviewd,  waar Drew Taylor opnames maakte voor zijn podcast met de naam Coffee With Kenobi. Ridge vertelt aan de aanwezigen: “Wij houden van Flix en Orka. En we kunnen nu wel zeggen dat de twee absoluut een gay-koppel zijn en daar zijn we trots op.”

Fans hadden al zo’n vermoeden, nadat in het eerste seizoen was te zien dat Flix Orka meenam naar zijn moeder. Orka en Flix zijn het eerste homostel in Star Wars. Disney lijkt de deur langzaam open te zetten naar meer diversiteit in series als Star Wars en in Marvel-films. In The Eternals zit een karakter dat openlijk gay is en ook Valkyrie, een andere Marvel-superheld gespeeld door Tessa Thompson, wordt omschreven als queer.

Eerder kwam Solo: A Star Wars Story uit, waarin Donald Glover in de huid kroop van Lando Calrissian. Dat karakter was panseksueel, al kreeg de kijker daar weinig van te zien. Glover zei hierover: “Hoe kun je nou níét panseksueel zijn in de ruimte? Er zijn zoveel verschillende buitenaardse entiteiten om seks mee te hebben.”

Star Wars Resistance gaat op 6 oktober van start op Disney Channel. Het tweede seizoen is meteen ook het laatste.

Powered by Labrador CMS