Voorlichting

Deze hiv-campagne is speciaal gericht op zwarte en Aziatische mannen

Leestijd: < 1 min

Me. Him. Us. Daar draait het om in een nieuwe campagne rond bewustwording over hiv, die voor en door gay mannen is gemaakt die zwart of Aziatisch zijn. Ze doen dit omdat de reguliere campagnes niet altijd representatief zijn.

De campagne is gemaakt door de Britse lhbt-gezondheidsorganisatie GMFA. De eerste beelden zijn dinsdag naar buiten gebracht. Op posters die in Londen zijn opgehangen, zijn mannen te zien die (in het Engels) ‘Black, Asian and Minority Ethnic’ zijn, samengevat onder de afkorting BAME.

Rolmodellen
Phil Samba, een van de betrokkenen die de campagne is gestart en ook op enkele posters is te zien, vertelt: “Als zwarte homoman voel ik me persoonlijk niet goed gerepresenteerd in de media of in de gay community. Er zijn maar een paar zwarte rolmodellen die wegblijven van stereotypes en nog veel minder daarvan zijn gay.”

Hij vervolgt: “Toen ik jong was, zag ik nooit mensen zoals ik op tv. Voor zwarte jongetjes is het heel belangrijk dat ook zij voorbeelden hebben, zodat ze zich niet schamen voor hun homoseksualiteit.”

Voorlichting
Marc Thompson, redacteur bij BlackoutUK, heeft de betrokkenen geadviseerd over de campagne. Hij hoopt dat de campagne ervoor zorgt dat BAME-mannen minder vaak hiv oplopen. ‘Het is voor gezondheidswerkers lastig om een publiek te bereiken dat zwart is, Aziatisch of tot een andere minderheid behoort. En het is bewezen dat voorlichting ervoor zorgt dat mensen minder risico’s nemen. Dus dat willen we doen met deze campagne.”

Hieronder een aantal campagnebeelden. Meer over Me. Him. Us. vind je hier.

Me Him Us
Me Him Us
Me Him Us
Me Him Us
Me Him Us
Me Him Us

Bron: Attitude

Powered by Labrador CMS