Deze films zijn te zien op Queer Day tijdens het Nederlands Film Festival

Leestijd: < 1 min

Het Nederlands Film Festival staat op maandag 25 september in het teken van Queer Day. De speelfilm El Houb is te zien, naast diverse korte films. Ook zijn er Q&A’s met queer makers. Bekijk hier welke films er zoal te zien zijn tijdens Queer Day.

Over El Houb

Wanneer de Marokkaans-Nederlandse Karim door zijn vader betrapt wordt met een man, haast hij zich naar zijn ouderlijk huis om het gesprek aan te gaan. Maar hoe bespreek je de olifant in de kamer, binnen een gezin dat gevoelige onderwerpen per definitie uit de weg gaat? El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt.

25 september 21:00 – 23:10 – Slachtstraat 3

Queer Talk

Talk over Aziatische queer representatie in samenwerking met onze collega’s van het Queer Film Festival Utrecht.

Dit jaar besteden we tijdens Queer Day aandacht aan het thema Queer Asian Representation. Hoe werd de Aziatische gemeenschap lange tijd verkeerd- en onder gerepresenteerd? Op welke manier wordt hier tegengeluid aan gegeven? Aan de hand van verschillende Nederlandse films gaan we hier met makers over in gesprek. Tijdens de talk zijn twee korte films te zien om het gesprek aan te zwengelen: Need van Jonnah Bron, een film die zoekt naar een nieuwe beeldvorming van queer intimiteit, en Stiletto van Ruth Juursema, een film over Aziatische queer liefde. Hier lees je meer over Queer Talk.

A Queer Anthology

Expositie rondom het project A Queer Anthology – visual stories from a chosen family van kunstenaar Renee Mes.

Tijdens Queer Day gratis toegankelijk in Festivalhart Slachtstraat Filmtheater.

Het project gaat over Renee’s eigen gekozen familie van queers: Arsalan, Inez, Maria, Devin en Ohemaa. In vijf korte docu’s gaan ze allemaal in op hun eigen ontwikkeling als queer persoon, de invloed van ieders verschillende culturele achtergrond en het belang van de queer gemeenschap en elkaar. Ook de queer joy die de gekozen familie met elkaar deelt heeft een belangrijke rol. De korte films kun je op eigen tempo bekijken op de iPads in de Slachtstraat, voorzien van een koptelefoon. Hier lees je meer over A Queer Anthology.

Queer day korte films

Bekijk hier het programma van de Queer Day shorts:
Queer Day: Korte films 1
Queer Day: Korte films 2
Queer Day: Korte films 3

Powered by Labrador CMS