Interview

“De rol in The Addams Family is een droom die uitkomt”

Martijn Vogel over Pugsley Addams

Leestijd: < 1 min

Je herkent hem bijna niet. Acteur Martijn Vogel kruipt voor zijn rol in de musical The Addams Family in een dikmaakpak. Daarnaast krijgt hij elke avond een pruik aangemeten. Maar de uren in de kap en grime zijn het dubbel en dwars waard, want hij deelt het podium met onder anderen musical­ legende Pia Douwes: “Het is een droom die uitkomt.”

Woensdagavond won The Addams Family tal van prijzen tijdens de Musical Awards. Wij spraken Martijn Vogel eerder over de rol van Pugsley die hij in de musical speelt. 

Welke rol ga je spelen in de musical?
“Ik speel Pugsley. Hij is de zoon van de familie Addams. Hij houdt ervan gemarteld te worden en het liefst zo pijnlijk mogelijk. En dat allemaal door zijn zus Wednesday. Ik heb al wat decorstukken mogen zien en het publiek kan flink wat spectaculaire martelingen verwachten, haha! Pugsleys zus wordt verliefd op een heel gewone Hollandse buurjongen en heeft plotseling minder tijd om haar broertje te martelen. Dus ik ga ze proberen uit elkaar te drijven.”

Hoe bereid jij je voor op deze rol?
“We zijn nog niet begonnen met repeteren, maar ik heb wel alle kostuums gezien. Dat was heel tof. Het decor wordt enorm en spectaculair. Ik heb echt zin om te beginnen. Vóór die tijd ga ik naar New York om zang-, acteer- en danslessen te volgen, zodat ik fris aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Dat probeer ik zoveel mogelijk te doen voor ik aan een nieuwe voorstelling begin. ”

martijn vogel
De transformatie van de musicalacteur / foto: Margot de Heide

Je ondergaat een grote transformatie voor deze rol. Hoe is dat?
“Ik moet elke voorstelling een uur in de kap en grime zitten. Het duurt namelijk wel even voor ik dat dikmaakpak aanheb. Het is een soort jumpsuit waar ik letterlijk in moet springen. Naar de wc gaan wordt dus ook lastig. Gelukkig hoef ik mijn haar niet te verven. Deze rol is iets heel anders dan ik ooit heb gedaan. Ik speel nu een boller jongetje en dat is een leuke uitdaging. Want een dikmaakpak moet een geheel vormen met je lichaam. Ik wil niet dat mensen zien dat ik een pak aanheb.”

Wat is zo bijzonder aan deze musical?
“Ik denk dat het iets heel anders is dan we gewend zijn. Nieuwe musicalproducties zijn tegenwoordig wat kleiner. Deze producent heeft daar maling aan en wil dat mensen waar voor hun geld krijgen. De mensen die eraan werken zijn heel getalenteerd: Pia Douwes en Johnny Kraaijkamp, Tony Neef, Marjolein Teepen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is een droom die uitkomt. Wát een talent
en professionaliteit. De musical heeft veel humor, bijzondere elementen én vuurwerk. En na het horen van die bekende vingerknipjes is iedereen verkocht.”

The Addams Family is nu te zien.

Hoofdbeeld: Martin Sweers

Powered by Labrador CMS