Luuk Wessels tipt

De queer weekendtips van Luuk Wessels

Weekendplanner

Leestijd: < 1 min

Al dik vijf jaar organiseert talent manager Luuk Wessels het popfeest Popcake in Den Haag. Ook dit weekend vindt het feest plaats op de 42ste verdieping van The Penthouse, maar eerst deelt hij zijn queer weekendtips!

H.I.M.

“Zo dichtbij, maar toch een totaal andere internationale vibe, dat heeft Antwerpen. In de Antwerpse haven staat club IKON (vroeger bekend als NOXX). Een grote club zoals we die in Nederland nauwelijks kennen. Met de komst van H.I.M. hoeven we geen vliegtickets meer te betalen naar Spanje of Berlijn, iedere editie hebben ze een samenwerking met een ander bekend gayfeest. Dit keer Forever Tel Aviv. H.I.M. denkt aan details, waarop bij vergelijkbare feesten in Nederland nog wel eens wordt bespaard. 
Lekker dansen tussen het internationale publiek, dat van jong tot oud en met (en zonder) shirt gaat. Tof te zien dat er steeds meer mensen van boven de rivieren Antwerpen weten te vinden.”

22 september - IKON, Antwerpen

Popcake

“Op 135 meter hoogte is het weer tijd voor mijn dosis body shaking pop, sing-a-long pop anthems en vergeten pop classics. Het einde van het festivalseizoen is alweer in zicht, dus dat betekent dat Popcake terug is van haar zomervakantie en ik weer de keuken in kan om voor iedereen popcakes te bakken! Al dik vijf jaar organiseer ik dit gay popfeest voor mensen zonder hoogtevrees. Omdat Den Haag niet bezaaid is met gaytenten, is er sinds kort naast het Popcake-feest op de 42ste verdieping ook een pop-up gaybar op de 40ste verdieping. Ik zeg: reden genoeg om eens je eigen stad of dorp te verlaten en Den Haag een (hoog)bezoek te brengen!”

21 september - The Penthouse, Den Haag

Bingo Royals

“Ik ben dol op spelletje en blij dat ik voor de bingo niet meer naar een buurthuis of camping hoef. Gewapend met een bingodapper (je weet wel, zo’n dikke stift waarmee je met 1 druk klaar bent) zondag dus naar Café de Prins in Groningen. In Groningen snappen ze het, want de bingo begint er al om 4 uur in de middag. Heb je lekker nog iets aan je zondagavond (met je gewonnen prijzen ‘spelen’ bijvoorbeeld).”

23 september - Café de Prins, Groningen

op

ABBA karaoke

“Je kant natuurlijk naar de nieuwe Mamma Mia-film in de bioscoop gaan, of naar de musical in het Beatrix Theater in Utrecht, maar daar wordt meezingen meestal niet zo op prijs gesteld. Bij de Prik kan je zondag wél meezingen met ABBA-hits. Denk je aan Mamma Mia, dan denk je tegenwoordig ook aan Cher. Dus die nummers zijn ook toegestaan. En heb je geen idee wie Cher is? Dan raadpleeg ik je toch even te Googlen… Dat moeten homo’s weten!
Ben je toch te brak van het weekend? Ga dan lekker karaoke vanaf je bank.”

23 september - Prik, Amsterdam

Parish Gaynight

“Als je dit weekend toch in Den Haag bent, kan je zaterdag naar de Parish Gaynight in de Pip. Een club voor underground muziek, kunst en cultuur gevestigd in een oude brandweerkazerne op de industriële rafelrand van het centrum van Den Haag. House, techno en disco met een touch of alternative die je even meenemen naar de Berlijnse underground scene. Het komt hier regelmatig voor dat je in een vogue battle belandt.”

22 september - Pip, Den Haag

Powered by Labrador CMS