De Queer Boekentips van Saskia De Coster

Leestijd: < 1 min

Hoe is het om een kind op te voeden als je zelf geen kinderwens hebt? Welke angsten en zorgen heb je? Saskia De Coster schreef er de aanstekelijke semi-autobiografische roman Nachtouders over. Vandaag deelt Saskia haar Queer Boekentips. 

Fleur Jaeggy - Sweet Days of Discipline 

“Fleur Jaeggy doolt in Sweet Days of Discipline via een behoorlijk koude vertelster rond op een kostschool in Zwitserland. Tussen de regels door krijg je als lezer mee hoe opwindend een hechte vriendschap tussen meisjes kan zijn die samen opgroeien in een besloten wereld en de grenzen van die vriendschap verleggen.”

New Directions Publishing Corporation - 101 pagina’s  

Gerard Reve 

“Ik heb het werk van Gerard Reve rond mijn achttiende in zijn geheel verslonden. Hij claimde zelf altijd om de schrijver van de huisvrouwen te zijn, deze godvruchtige volksschrijver die een enorm talent heeft voor het beschrijven van kuise jonge knapen die nogal gewillig meegaan in de fantasie van de mannelijke hoofdpersoon. Lekker.”

Walt Whitman - Leaves of Grass

“Walt Whitman is de godfather van everything queer in de Amerikaanse letteren. Zijn wereldberoemde gedicht Song of Myself vangt aan met de bekende versregels ‘I celebrate myself and I sing myself’ om dan verder de lichamelijke kant op te gaan. Heel ritmisch. En ideaal om je gedachten wat te laten waaien, want poëzie moet je helemaal niet begrijpen.”

Oxford University Press Inc - 184 pagina’s 

Ali Smith

“Ali Smith is een gewoonweg fantastische schrijfster die lesbisch is, maar die dat niet echt inzet in haar werk, want dat is godzijdank niet verplicht.”

Maartje Wortel - Dennie is een Star

“Maartje Wortel heeft met in de prachtige novelle Dennie is een Star op totaal complexloze maar wel heel aangrijpende manier geschreven over lesbische liefdes en over hoe ingewikkeld en onontkoombaar liefde in al zijn vormen gewoonweg is.”

Das Mag Uitgeverij B.V. - 172 pagina’s

Powered by Labrador CMS