De kerstwens van Tom Daley: dat er een Premier League-voetballer uit de kast komt

Zegt hij in een alternatieve kersttoespraak

Leestijd: < 1 min

Tom Daley is door de Britse zender Channel 4 gevraagd naar zijn kerstwensen. De schoonspringer wil graag minder homofobie zien in het voetbal en ook dat er een voetballer in de Premier League uit de kast komt.

Tom Daley is de eerste Britse schoonspringer die vier Olympische medailles binnensleepte, waaronder een gouden exemplaar in 2020. Hij prijst zichzelf ‘ongelooflijk gelukkig’ met het feit dat het in zijn tak van sport normaal is dat er lhbtq-sporters zijn. Tegelijkertijd betreurt hij het dat dit bij heel veel andere sporten niet zo is.

Alternatieve toespraak

Steevast houdt koningin Elizabeth II een kersttoespraak op BBC One. Channel 4 biedt een alternatieve kerstboodschap, waarvoor Tom Daley nu is gevraagd. Hij grijpt de gelegenheid aan om te pleiten voor de bestrijding van homofobie in de sportwereld. Ook heeft hij als grootste wens dat er volgend jaar een professionele voetballer in de Premier League uit de kast komt.

Volgens Daley is het vreemd dat er geen openlijk homoseksuele voetballers meespelen op professioneel niveau. “Als ik een wens heb, dan zie ik graag dat dit volgend jaar verandert. Dat er een dappere voetballer opstaat en zegt: ‘Ik ben gay’. Die persoon biedt inspiratie aan duizenden jongeren die worstelen met hun seksualiteit en zal zelfs de levens redden van ontelbaar veel jonge mensen die nu nog denken dat er in de wereld geen plaats is voor hen.”

Levensgevaarlijk

Daley wijst erop dat in 2022 het WK zal worden gehouden in een land waar het levensgevaarlijk is voor lhbtq’s. “Waarom laten we toe dat dit soort landen prestigieuze sportevenementen mogen houden?” In oktober dit jaar kwam Josh Cavallo uit de kast, een Australische voetballer die net als Daley wees op de gevaren voor gays in landen als Qatar.

Tom Daley’s speech zal worden uitgezonden op Channel 4 op Eerste Kerstdag.

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS