Winq ♥︎ Appeltje-eitje

“De gezonde keuze wordt vaak lastig gemaakt”

Appeltje-eitje biedt makkelijke en betaalbare avondmaaltijden

Leestijd: < 1 min

Een gezonde, maar tegelijkertijd betaalbare maaltijd op tafel zetten is niet altijd even makkelijk. Diabetes Fonds en Philips helpen je een handje met de actie Appeltje-eitje.

Al jaren pleit het Diabetes Fonds voor het makkelijk maken van de gezonde keuze. “Uit een wetenschappelijke notitie van Lifestyle4Health komt naar voren dat een gezondere leefstijl de gezondheid en weerstand van mensen met en zonder diabetes kan verbeteren”, aldus Etelka Ubbens, algemeen directeur van het Diabetes Fonds.” Inmiddels heeft de helft van de volwassenen in ons land overgewicht en daarmee lopen zij een verhoogde kans op het krijgen van diabetes type 2. “Overgewicht (en obesitas) zijn namelijk verantwoordelijk voor 40% van de gevallen.”

Gezonder is vaak duurder

Gezond en tegelijkertijd betaalbaar eten wordt steeds lastiger. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek tonen aan dat gezond eten de laatste jaren sterker in prijs is gestegen dan ongezond eten. Daarnaast zijn aanbiedingen nog altijd niet gericht op de gezonde keuze: slechts een op de vijf supermarktaanbiedingen past binnen de schijf van vijf.

Recept uit Appeltje-eitje receptenboek
In het gratis Appeltje-eitje receptenboek vind je gezonde, betaalbare recepten, zoals deze zoete aardappelstamppot.

Gratis receptenboek

“Hoe uitdagend het soms ook lijkt, een gezonde keuze maken hoeft niet moeilijk te zijn”, meent Nathalie de Graauw, Marketing Lead Domestic Appliances bij Philips. “Samen met het Diabetes Fonds laten we zien hoe makkelijk de gezonde keuze kan zijn.” Dat doen de twee organisaties met de campagne Appeltje-eitje. Deelnemers ontvangen de hele maand oktober recepten, inspiratie, tips, kookvideo’s en winacties. Daarnaast stelden Philips Chef Martin Senders en dïetist Kim Brouwers speciaal voor de campagne een receptenboek samen met gezonde, betaalbare recepten.

Schrijf je in via diabetesfonds.nl/appeltje-eitje en download het gratis boek met 15 betaalbare recepten. 

Voor € 8,95 (exclusief verzendkosten) is ook een uniek bewaarexemplaar met 31 recepten verkrijgbaar. Een deel van de omzet gaat naar diabetesonderzoek. Datzelfde geldt bij aankoop van geselecteerde Philips keukenapparaten die aangeschaft worden tijdens de campagne via Bol.com. 

Powered by Labrador CMS