De Duurzaamheid & Design Special van Winq is nu verkrijgbaar!

...en dit staat er allemaal in

De splinternieuwe Winq is vanaf nú verkrijgbaar, met dit keer een Duurzaamheid & Design Special, waarin we onderzoeken welke rol wij als lhbtiqa+ personen kunnen en moeten spelen in de strijd voor een leefbare aarde.  Hier lees je wat er verder allemaal voor moois in staat.

De nieuwste Winq gelijk in huis halen? Via deze link kun je hem bestellen!

    winnen bij winq

    Abonnees opgelet! Het team van Winq heeft speciale prijzen geselecteerd, exclusief voor jullie. Kans maken op een van deze prijzen? Ga naar winq.nl/abowin

Voorbeelden van prijzen die je kunt winnen bij een abonnement op Winq.
Winnen bij Winq.

winq winterbox

Deze bomvolle Winq Winterbox ter waarde van meer dan 260 euro is een lichtpunt in donkere dagen. Verwen jezelf of een ander deze feestdagen en bestel ’m snel via winq.nl/winterbox.

Winq Winterbox 2023
Winq Winterbox 2023

queers for climate

Deze mensen maken zich hard voor een leefbare planeet, niet in de laatste plaats vanwege hun queerness. “Diversiteit en biodiversiteit zijn in de kern met elkaar verbonden.”

Kenny Jared Wout voor een blauw doek.
Kenny Jared Wout.

winq spreekt rikkie kollé

Eind november vertegenwoordigde Rikkie Kollé nederland bij de Miss Universe-verkiezing in El Salvador. Binnenkort is haar avontuur te zien bij AvroTros in een documentaire. 

Miss Rikkie Kollé met een kroon
Rikkie Kollé

andrew en jeroen zijn een happy couple

Allround entertainer/mc Andrew Sylveste (33) en it-specialist/dj Jeroen Kerkhof (30) zijn vijf jaar samen en leren nog iedere dag van elkaar. “Met een partner die op veel vlakken van jou verschilt, zie je dingen altijd door meerdere lenzen.” 

Andrew Sylveste en Jeroen Kerkhof met elkaar op de bank
Andrew Sylveste en Jeroen Kerkhof

onze eigen ark van noach

Overal ter wereld nemen queer personen steeds nadrukkelijker het voortouw in de klimaatbeweging. Dat is geen toeval, betoogt politicoloog en journalist Mounir Samuel (34). “Lhbtiqa+ personen zijn extra kwetsbaar voor de (naderende) klimaatramp, en dat is ook in Nederland al concreet te merken.”

Een vredesduif met regenboogtak
Onze eigen Arc van Noah

thomas is up & coming

De getalenteerde Nederlandse componist en songwriter Thomas van Dun (27) maakt zijn muziek vanuit zijn eenkamerappartement in Amsterdam. Van jongs af aan werd hij al geïnspireerd door filmmuziek.

Een foto van Thomas van Dun voor een raam
Thomas van Dun

britse voetballer jake daniels over zijn coming-out 

Vorig jaar werd de 18-jarige Jake Daniels in een klap wereldwijd bekend: hij werd de eerste homoseksuele mannelijke professional in het Britse voetbal die sinds Justin Fashanu in 1990 uit de kast kwam. Nu kijkt hij wat hij kan doen om de sport inclusiever te maken.

Jake Daniels voor een kleurrijke achtergrond met arm achter zijn hoofd
Voetballer Jake Daniels

binnenkijken bij harm jan en jp

Harm Jan Kinkhorst (63) en JP ‘Lingo’ Pellemans (62) wonen sinds 2019 in de duurzaamste drijvende wijk van Europa. “We leven echt in een experiment.” 

Harm Jan Kinkhorsten JP Pellemans bij een tafel in hun woning.
Harm Jan Kinkhorsten JP Pellemans

op duurzame reis via zwitserland naar en door zuid-italië 

De gemiddelde Nederlander zit minimaal eens per jaar in het vliegtuig. Winq-redacteur Martijn Tulp zit daar normaliter ruim boven, terwijl Europa met bijna 250.000 kilometer aan spoorlijnen ongeëvenaard toegankelijk is voor treinreizigers. Martijn gooide het roer om en pakte de trein in plaats van het vliegtuig naar Zuid-Italië.

Masseria Grieco, een paleis in Italië
Masseria Grieco.

hervé koubi over sol invictus 

In zekere zin werd choreograaf Hervé Koubi gered door de dans. “Voordat ik ging dansen, kwam ik iets tekort in het leven.” In februari is hij met zijn voorstelling Sol Invictus te zien op het Holland Dance Festival.

Hervé Koubi in een zwartwit foto
Hervé Koubi

eerste keer gaybar

De eerste keer is altijd spannend, maar meestal het begin van iets moois. Drag royalty Keta Minaj, aka Bobby Snijder, over zijn allereerste keer in een gaybar. 

Keta Minaj.
Keta Minaj.

5x bewust barcelona

Met zijn strand, spannende nachtleven en rijke restaurantscene is Barcelona een van onze favoriete bestemmingen voor een stedentrip. Wat niet iedereen weet: de stad en zijn ondernemers hebben duurzaamheid steeds hoger in het vaandel. wWnq stapte in de splinternieuwe Volvo ex30 en ging op verkenning.

De Volvo ex30 iin Barcelona
De Volvo ex30 in Barcelona

vijf vragen aan rick paul van mulligen

In theaterbelevenis Spraakmakers vertelt acteur Rick Paul van Mulligen het verhaal achter de muziek van componist Samuel Barber. “Weten dat hij gay was geeft een diepere lading aan zijn muziek. Je voelt ineens een heel leven.” 

Een foto van Rick Paul van Mulligen
Rick Paul van Mulligen

een halve tovenaar

Winq sprak met acteur, dichter en scenarioschrijver Jan-Simon Minkema over zijn jeugd, zelfontworpen interieur, zijn mannelijke muze aan wie hij een complete dichtbundel wijdde en – natuurlijk – over de familie knots. Maar ook de streng bevochten lhbtq-rechten komen aan bod. 

Jan-Simon Minkema bij een deur.
Jan-Simon Minkema.

nu cadeau bij een abonnement op winq: noshirt nature ondershirt + boxershort

Nog geen abonnee? Word lid en je krijgt een jaar lang Winq in de brievenbus: 6 nummers en een digitaal abonnement via onze app, plus toegang tot meer dan 40 digitale edities. 

Als welkomstcadeau ontvang je een Noshirt Nature ondershirt + boxershort t.w.v. € 67,90

Dus waar wacht je nog op: word nu abonnee of geef een proefabonnement cadeau.

Een model in een Noshirt Nature ondershirt + boxershort
Noshirt Nature ondershirt + boxershort

koop deze editie nu online

De nieuwe Winq is nu online verkrijgbaar voor € 8,95.Powered by Labrador CMS