Songfestival

De concurrenten van Waylon | Is Polen ons te slim af?

Deel 4

Leestijd: < 1 min

Benieuwd of Waylon dit jaar kans maakt op een plekje in de Songfestival-finale? Wekelijks nemen wij zijn concurrenten met jullie door. Dit keer met een enorm hete gast uit Zweden en een zomers feestje uit Moldavië.

Benjamin Ingrosso voor Zweden

Geen verrassing: ook dit jaar stuurt Zweden een kandidaat die het festival kan winnen. De twintigjarige Benjamin won Melodifestivalen dit jaar met het nummer ‘Dance You Off’. Het nummer haalde al de tweede positie in de Zweedse charts en tijdens Eurovision in Concert, het promotieconcert van het Songfestival in Amsterdam, stond de zaal op z’n kop.

DoReDos voor Moldavië

Opnieuw een zomers feestje uit Moldavië. Vorig jaar werden ze derde met het aanstekelijke ‘Hey, Mamma!’ van de band Sunstroke Project. Dit jaar sturen ze trio DoReDos naar het festival met het even gezellige ‘My Lucky Day’. Tijdens hun optreden gaan ze iets ‘ongebruikelijks’ doen. Wat dat is? Daar willen ze nog niets over zeggen.

Ermal Meta & Fabrizio Moro voor Italië

Het San Remo-festival is altijd een groots spektakel in Italië. Dit jaar gingen Ermal Meta en Fabrizio Moro er met de winst vandoor. Daarom mogen ze Italië vertegenwoordigen met het nummer ‘Non mi avete fatto niente’ tijdens het Songfestival. Een bijzonder nummer dat is ontstaan na de terreurdaad in Manchester. In de clip zie je vreselijke beelden van aanslagen en oorlogen, en de lyrics van het nummer hebben ze heel nobel in tientallen talen vertaald.

Iriao voor Georgië

Jazz- en folkgroep Iriao mag Georgië vertegenwoordigen tijdens het Songfestival. Ze zingen ‘Sheni gulistvis’ ofwel ‘Voor jou’ in eigen taal. Eén probleem moeten ze nog op zien te lossen: er mogen maar zes mensen op het podium. De band telt zeven leden. Of ze de finale halen? Lijkt ons sterk.

Eugent Bushpepa voor Albanië

Albanië kiest ieder jaar als een van de eerste een kandidaat voor het Songfestival. Dat zorgt meestal voor de nodige ophef: na de nationale finale worden nummers vaak aangepast of vertaald. Dit keer niet, Eugent Bushpepa zingt ‘Mall’ in eigen taal. Een rocknummer dat goed past op het festival.

Gromee en Lukas Meijer voor Polen

Er wordt vaak geroepen dat ‘we’ de hulp van een Nederlandse dj moeten inroepen om het Songfestival te winnen. Hebben wij nog nooit gedaan, doet Polen dit jaar wel. De Zweedse zanger Lukas Meijer heeft een nummer laten maken door de Poolse dj Gromee. ‘Light Me Up’ is modern en zou zomaar eens voor een verrassend hoge eindklassering kunnen zorgen. Maar lieve mannen, hou toch op met die gematchte outfits!

Rasmussen voor Denemarken

Als je hem hoort praten, denk je dat je Drag Race kijkt, maar achter die hoge stem zit een woest uiterlijk van een man die een typisch Scandinavisch nummer zingt. ‘Higher Ground’ is een grote favoriet. Tijdens de nationale finale in Denemarken won Rasmussen maar liefst de helft van de stemmen. Wij snappen wel waarom.

Lees hier meer over de Songfestival-inzendingen die we eerder bespraken.

Powered by Labrador CMS