Datingapp Grindr gedwongen verkocht

Leestijd: < 1 min

Grindr, de grootste gay datingapp ter wereld, is voor een bedrag van $ 605,8 miljoen verkocht aan een consortium van investeerders. De datingapp was enige jaren in handen van Chinees gamingbedrijf Beijing Kunlun Tech, maar de Amerikaanse overheid dwong het Chinese bedrijf de app van de hand te doen. Het zou de nationale veiligheid in gevaar brengen.

De van oorsprong Amerikaanse app werd in 2009 opgericht en was een van de eerste datingapps die gebruikers op basis van hun locatie toonde. Beijing Kunlun Tech nam in 2016 een belang van 60% in het bedrijf, twee jaar later kocht het de rest van de app. Interessant, want in China is zogenaamde 'conversietherapie' nog steeds aan de orde van de dag, is er geen antidiscriminatiewetgeving voor LHBTQ's van kracht en mogen stellen van hetzelfde geslacht niet in het huwelijk treden.

Vorig jaar berichtte Reuters dat medewerkers van Beijing Kunlun via een achterdeur toegang zouden hebben tot persoonlijke informatie van Grindr-gebruikers, waaronder privégesprekken en hun hiv-status. Het Amerikaanse overheidscomité CFIUS, verantwoordelijk voor buitenlandse investeringen in de Verenigde Staten, verzocht het gamingbedrijf om Grindr voor juni 2020 te verkopen. Dit is nu gebeurd. Beijing Kunlin maakte naar verluidt zo'n $363,5 miljoen winst op de verkoop. De datingapp is nu in handen van een consortium van investeerders.

Bron: Quote

Powered by Labrador CMS